Kılıçdaroğlu Fena Kızdı!

Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’na yönelttiği onursal başkanlık ve olağanüstü kurultay taleplerine Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu "Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik" dedi.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 01:06

Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık önerip kendisini olağanüstü kurultayda aday göstermesini istemesinin ardından, Kılıçdaroğlu’ndan cevap geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada "Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik" dedi.

TEZCAN: GÜNDEMİMİZDE YOK

Öte yandan CHP Sözcüsü Tezcan'dan da konuya ilişkin bir açıklama geldi. Tezcan, "Olağanüstü kurultay gündemimizde yok" dediTezcan, "Bu özel bir yemekti. Eşlerle yenmiş böyle bir özel yemekte söylenen bazı sözlerin ana bağlamından koparılıp basına bu şekliyle servis edilmesi yakışıksız bir tutum" dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da bu görüşte olduğunu ifade eden Tezcan, "Bu şekliyle aktarılmış olması uygun değil" diye konuştu. Tezcan, "Bizim gündemimizde kurultay yok" derken, İnce'nin "Ben imza toplamayacağım ama 'Hayır' derse bu işi örgütün örgüt kendisi çözecektir" şeklindeki sözlerini ise, "Örgütün tüzüğe uygun kurultay talebi olursa tabi ki o talebe uyulur" diye değerlendirdi. CHP'nin 24 Haziran seçimleriyle ilgili analizlerini ilgili kurullarında yapacağını belirten Tezcan, "Parti, her seçim sonrası ortaya atılan kurultay tartışmalarından yoruldu. Bu kurultay tartışmaları, parti içi iktidar paylaşımını merkeze alan tartışmalar, partinin sağlıklı değerlendirme yapmasını engelliyor" ifadesini kullandı.Türkiye'nin ve CHP'nin önünde yerel seçimlerin olduğuna dikkati çeken Tezcan, partilerinin sükunetle, sağ duyuyla süreci yönetmekte kararlı olduğunu vurguladı.Tezcan, gelecek günlerde partinin yetkili kurullarında bundan sonra izlenecek yol haritasını belirleyeceklerini dile getirerek herkesi bu sorumluluk içerisinde hareket etmeye davet etti.

CHP’DE MYK TOPLANIYOR

CHP’de Muharrem İnce’nin açıklamalarından sonra MYK toplantısı kararı alındı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Başkanlığında yapılacak toplantı Perşembe günü saat 11.00’da başlayacak.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol