KILIÇDAROĞLU: DARBEYİ AKP YAPTI...

Kılıçdaroğlu: Darbeyi AKP yaptı, yazarları, gazetecileri, askerleri hapse attı...

25 Ekim 2016 Salı 15:15
KILIÇDAROĞLU: DARBEYİ AKP YAPTI...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. MHP lideri Bahçeli'nin başkanlık sistemi açıklamalarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu "Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum, gel şunu kral yapalım, ne yapıyorsa yapsın. 24 saat yayın yapacağı bir kanal kuralım sen de kurtul ben de kurtulayım" diye konuştu. 

Gazeteci, yazar ve akademisyenlerin tutuklanmasına ilişkin ama yapan Kılıçdaroğlu,  "Gazetecileri hapse atıyorlar. Ne yaptı gazeteciler, silahla adam mı öldürdüler, birini mi yaraladılar? Necmiye Alpay 12 Eylül'de de cezaevindeydi şimdi de cezaevinde. Aslı Erdoğan, dünyaca tanınmış bir yazar. Darbeyi AKP yaptı, gazetecileri, yazarları, askerleri hapse attı" dedi. 

"EN GÜZEL ÖRNEĞİ ERDOĞAN VERDİ"

Fethullah Gülen cemaati ile AKP arasında 'simbiyotik' ilişki olduğu söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı bir konuşmasını hatırlattı. 'Bunlar birbirinden besleniyor' diyen Kılıçdaroğlu "Bunun en güzel örneğini sayın Erdoğan veriyor.  Sayın Erdoğan Trabzon'da konuşuyor. 17 üniversite kurmak istediler izin verdik. Hükümet başkanlarına bunları biz refere ettik. Ne istediniz de almadınız dedi. Sevgili Binali Yıldırım'a soruyorum; sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan cevap vermedi, Davutoğlu cevap vermedi. Siz cevap verin, ne istediler siz ne verdiniz?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Evde mutfakta eşiniz birlikte alın terinizle kazandığınız parayla aldığınız şeylerle yediğiniz yemek çok kıymetlidir.
Mayıs ayında 119 kişi, Haziran ayında 200 kişi, Ağustos ayında 199 kişi, 14-24 Ekim'de 121 kişi iş kazasında hayatını kaybetti. Bunlar fabrikada inşaata, tarımda çalışırken iş kazası geçirip ölen isimsiz insanlar. Bu insanlar nasıl hayatını kaybediyor, naylon bir çadırda yatarken yangın sonucu hayatını kaybediyor. Bu garibanlara kim kucak açıyor. Vicdanen huzur içindeyim. Bu insanların tek bir sahibi vardır o da CHP'dir.

İş kazalarında Avrupa birincisiyiz, dünya üçüncüsüyüz. Kimse bu garibanları sormuyor. Avukat tutacak paraları yok, çoğunun sigortası yok.

Bana diyorlar ki neden mağdurlara sahip çıkıyorsun. Ne yapayım zalimlere mi sahip çıkayım.

Bir rant odaklı hükümet progrmaı bir de insan odaklı hükümet programı olur. Ama 80 katlı binalar yapıp bir gecede imar planını değiştirip birisinin cebine 50 - 60 bin koyarsanız birilerine rant kazandırmak için varsınız demek. 14 yıldır işsizlik sorununu çözemediler. Cumhurbaşkanı Bursa'ya gidiyor. 34 yaşındaki biri bana iş bulun diyor. Hemen alınıp kapı önüne konuluyor. Cumhurbaşkanı diyor ki işsizliği önleyemedik, önleyecek gibi de görünmüyor diyor. Konuşması gereken kişi konuşmuyor. 4 çocuğum var, 4'ü de aç bana iş verin diyor. Hüngür hüngür ağlıyor baba.

14 yıldır işsizlik sorununu çözemediler bu insanlar evlerine nasıl ekmek götürecek? İşsilik bütün kötülüklerin anasıdır.  Bir iktidar 14 yıldır işsizliği önleyemiyorsa onu sandığa gömme zamanı gelmiştir. 

"MECLİSTE DESTEK VERECEĞİZ"

Sayın Cumhurbaşkanı da faizlerden şikayetçi. Siz faizleri indirdiniz de biz mi engel olduk. Getir Meclis'e faizler yüzde 1'i geçemez diye vallahi destek vereceğiz. Faizleri yüzde 1'e indiren teklifi getirin Meclis'te destek vereceğiz.

Seçim meydanlarında söyledik, kredi kartı vatandaşlarının faizlerini sıfırlayacağız dedik. Herhalde vatandaş bize inanmadı, oy vermediler. Ancak tekrarlıyoruz, Türkiye'yi tefeci faizden ancak CHP kurtarabilir.

Başbakan diyor ki "Bankalara sesleniyorum tefeci faizleri indirin" diyor. Gören sanar ki CHP iktidarda kendisi muhalefet. Sen neden şikayet ediyorsun? Senin hakkın yok ki. Sayın Cumhurbaşkanı da faizlerden şikayetçi, e indirin kardeşim. Biz mi engelledik? Siz faizleri yüzde 1'e indirirseniz vallahi de billahi de destek vereceğiz. Ama abileri izin vermiyor.

FRANSA'DAKİ OHAL BİZDEKİ GİBİ DEĞİL

Fransa Dışileri Bakanı geldi Türkiye'ye, benimle de görüştü. Dışişleri Bakanı ile de görüştü. Dedi ki 'bizim ülkedeki OHAL'le sizin OHAL farklıdır'. Fransa'daki OHAL, Kanun hükmünde kararname yetki vermiyor.  Fransa'daki OHAL, kayyum atama yetkisi vermiyor. Fransa'daki OHAL toplu toplu halde işten çıkarma yetkisi vermiyor. Bizde türkü söyleyen radyoyu, çocuk televizyonunu kapattılar. 200 gazeteciyi gözaltına aldılar.

"DARBEYİ AKP YAPTI"

Gazetecileri hapse atıyorlar. Ne yaptı gazeteciler, silahla adam mı öldürdüler, birini mi yaraladılar? Necmiye Alpay 12 Eylül'de de cezaevindeydi şimdi de cezaevinde. Aslı Erdoğan, dünyaca tanınmış bir yazar. Darbeyi AKP yaptı, gazetecileri, yazarları, askerleri hapse attı.

Van'da bir fotoğraf vardı. Römorkun üzerinde okula giden öğrenciler vardı. O çocuklar okula gidecek ama öğretmenleri görevden alınacak. Ferhat ile Şirin'i buluşturacak gibi siz öğretmenleri öğrencileriyle buluşturacağım. Bunun mücadelesini veriyorum.

Bütün bunların üzerine bir de AKUT çıktı. Gönüllü bir dernek. Efendim neymiş Cumhurbaşkanı'na hakaretten. Ne demiş 'Yeri gelir herkes yargılanır'. Akıl sır ermiyor arkadaşlar. Nerede bir mazlum varsa orada CHP vardır. Taksim'de söyledim; Devlet kinle öfkeyle davranmaz. Darbe girişiminde olanlar hukuk kuralları çerçevesinde yargılanmalıdır. Devletin vakarı ve ciddiyeti insanları hukuk içerisinde yargılamaktır. Darbe ile nasıl mücadele edilecek? Demokrasi askıya alınarak darbe ile mücadele edilmez. 

Bunlar aynı menzile giden iki farklı yapı. Aynı hedefi güdüyorlardı. Kendi aralarında kavga ettiler. Atamalara bakın; kim yaptı? Bereket versin CHP bu atamaları yaptı demedi. Bir örnek vereyim; Dinlemelerin başına getirilen ismin ataması yapılırken Cumhurbaşkanı imza vermiyor. Bunlar Cumhurbaşkanı imzasına gerek yok diye kanun çıkartıyorlar. Sevgili Binali Yıldırım sana soruyorum.

"EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ ERDOĞAN VERDİ"

(Cemaat-AKP) Simbiyotuk ilişki var. Yani biri diğerinden besleniyor. Bunun en güzel örneğini sayın Erdoğan veriyor.  Sayın Erdoğan Trabzon'da konuşuyor. 17 üniversite kurmak istediler izin verdik. Hükümet başkanlarına bunları biz refere ettik. Ne istediniz de almadınız dedi. Sevgili Binali Yıldırım'a soruyorum; sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan cevap vermedi, Davutoğlu cevap vermedi. Siz cevap verin, ne istediler siz ne verdiniz?

Başbakan'ın 'başkanlığın kapıları 15 Temmuz günü açıldı demesi" şehitlere ihanettir. Astsubay Ömer Halisdemir, Erdoğan başkan olsun diye şehit olmadı. 

Hilmi Özkök Darbe Komisyonu'nda ifade verdi. Biz 2004 yılında uyardık dedi. Başbakan diyor ki ne 2004'ü kardeşim 17-25 Aralık'tan itibaren diyor. 17 Aralık FETÖ ile ilişkilerinizin bozulma tarihidir.

Bu yapının başındaki kişi taa Pensilvanya'da 12 Eylül 2010'da şöyle diyordu: İmkan olsa mezarlardakileri kaldırıp referandumda evet oyu verin diyorlardı. Peki Erdoğan ne diyordu; okyanus ötesine teşekkür ediyordu, elçi gönderiyordu. 17 Aralık'tan sonra bir gazeteciyi apar topar gönderdiler. Biz bunların hepsini biliyoruz. Başbakan Yıldırım diyor ki Başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır. Böylece darbe gecesi sayın Cumhurbşakanı'nın "Bu bize Allah'ın bir lütfu" sözü her şeyi rotaya koyuyor. Bu söz şehit askerlere polislere ihanettir. Ömer Halisdemir darbeden sonra Erdoğan Başkan olsun diye şehit olmadı.

MUSUL OPERASYONU

Şu Musul'da yaşadıklarımız. Peşmerge izin verdi Türk topçusu Başika'da ateş etti. Peşmerge açıklama yapıyor; "Biz bölye bir izin vermedik" Bu sizin ağrınıza gitmiyor mu?

Sorumluluğu olmayan bir insan A planımız var, B planımız var C planımız var diyor. Niye konuşuyorsun kardeşim? Eskiden Ortadoğu'da sorun çıksa başvurulan ülke Türkiye'ydi. Şimdi kabile reisleri Türkiye'yei azarlıyor.

"BAHÇELİ'YE SESLENİYORUM"

Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum; Gel şunu Kral yapalım, ne yapıyorsa yapsın. 24 saat yayın yapacağı bir kanal kuralım sen de kurtul ben de kurtulayım.

Kardeşim yarın birisi seni kandırdı, sen de ülkenin başını belaya soktun o zaman biz ne yapcağız? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni Pensilvanya'daki meczup karşısında acze düşüreceksin şimdi de kalmış Başbakanlık diye tutturacaksın. İnsanda biraz ar olur ya.

Şimdi kim FETÖ'cü kim değil diye konuşuyorlar. Binali Yıldırım'a sesleniyorum ucu nereye varırsa varsın bir soruşturmaya var mısın? Gelir mi, ağabeyi izin vermez.

Hangi partide bir kişinin kölesi olma ön plana çıkmışsa FETÖ'cüler o partidedir. Hangi parti bir kişinin adıyla anılıyor, o kişinin mesajı ayakta dinleniyorsa FETÖ zihniyeti o partidedir. Siz bunu anlamazsınız bunun adı Reise sadakat diyorlarsa FETÖ'cüler o partidedir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol