KILIÇDAROĞLU: BEN BİLMİYOR MUYUM...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşleri neden alkışlattığını açıkladı.

08 Aralık 2016 Perşembe 16:26
KILIÇDAROĞLU: BEN BİLMİYOR MUYUM...

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK toplantısında, Adana mitinginin ardından yapılan eleştirilere, “Adana’da çok başarılı bir miting yaptık. Karalamaya çalışıyorlar. Ergenekon’da Balyoz’da  ortaya koyduğumuz tavrı herkes biliyor. Ben bilmiyor muyum o gazeteciler geçmişte ne yaptı. Ben  ‘Balyoz kumpastır’ derken beni eleştirdiklerini bilmiyor muyum. Bu insanlar AKP’nin değirmenine su taşıyorlardı, AKP ile işbirliği yapıyorlardı’’ dediği öğrenildi.

O dönem iktidarın CHP’yi “darbeci’’ diye suçladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ben o zaman da hukuku ve demokrasiyi savunuyordum. Biz hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı tutuklanmasını kabul etmeyiz’’ ifadelerini kullandı. Krizin ekonomik değil, siyasi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ‘’Putin’e ne söz verdiler, Türkiye’yi  Rusya’nın sömürgesi yaptılar. Millilik bu mudur?’’ yorumu yaptı.

CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı toplandı. Toplantıda Kılıçdaroğlu  gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Edinilen bilgiye göre; MYK’de PISA sonuçlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Eğitim sistemiyle oynarsan, 4 artı 4’ü çıkarırsan sonuç bu olur. Bu sürpriz değil’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dolarları bozdurun’’ çağrısını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Dolarları   bozdurun çağrısı yapıyor, kendisi saltanat kuruyor, 80 milyon dolarlık uçağa biniyor’’ değerlendirmesi  yaptı.

‘Güler geçerim’

Gazetecilerin cezaevinde olmasının dünyanın sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu Adana  mitinginde Nazlı Ilıcak, Altan kardeşlerin ismini alanda söylemesinin ardından gelen eleştirelere  karşılık Voltaire’nin “Fikirlerinize katılmıyorum ama fikirlerinizi ifade edebilmeniz için canımı bile  veririm’’ sözünü anımsattı.

146 gazeteci içerdeyken kimsenin Türkiye’de demokrasi olduğu iddiasında bulunamayacağını   belirterek, “Adana’da çok başarılı bir miting yaptık. Karalamaya çalışıyorlar. Ergenekon’da Balyoz’da   ortaya koyduğumuz tavrı herkes biliyor. 5 grup toplantısında bu konuları konuştum. Bugün ismini   söylediklerim o gün beni eleştiriyordu. Bugün bizi FETÖ ile bir araya getirmeye çalışanlara güler   geçerim. Bir araya gelmeyen bir tek CHP’dir. Ömrüm bunlarla mücadeleyle geçti. Ben bilmiyor muyum o gazeteciler geçmişte ne yaptı. Ben ‘Balyoz kumpastır’ derken beni eleştirdiklerini bilmiyor  muyum. Bu insanlar AKP’nin değirmenine su taşıyorlardı, AKP ile işbirliği yapıyorlardı’’ dedi.

O  dönem iktidarın CHP’yi “darbeci’’ diye suçladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘’Ben o zaman da hukuku  ve demokrasiyi savunuyordum. Biz hiçbir gazetecinin yazdıklarından dolayı tutuklanmasını kabul   etmeyiz’’ diye konuştu. CHP’nin miting ve kurultaylarında Balyoz ve Ergenekon mağdurlarını onur  konuğu yaptığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Taksim’de onur konuğu kimlerdi dönüp baksınlar’’ dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK’nin ardından açıklama yaptı. Türkiye’nin kötü yönetildiği için 2008’den daha fakir olduğunu söyleyen Böke, ‘’Bugün 2015’teki 9 bin 261 dolarlık geliri dahi yakalayamayacağımız bir Türkiye ekonomisi ile karşı karşıyayız. 2008’den beri AKP iktidarlarının ortaya koyduğu ekonomik anlayış Türkiye’yi fakirleştiriyor’’ dedi. Böke yedek milletvekilliğine ilişkin olarak ‘’Milletvekilinin arkasında 80 milyon var zaten. Demokrasi dediğimiz şey vatandaşın verdiği oya, sadece o sandıktan sizi seçtirdiği için değil, demokrasiye sahip çıktığı için değer vermekten geçer. Bunun da tek yolu vardır, güçlendirilmiş parlamenter demokrasidir’’ yorumu yaptı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol