'KENDİNİZİ HAZIRLAYIN...'

Dünya İslam bilimleri tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, Cumhurbaşkanı'nın Amerika ile ilgili sözlerini doğruladı.

17 Kasım 2014 Pazartesi 14:43
'KENDİNİZİ HAZIRLAYIN...'

 İslam Bilimleri Tarihi eserinin birinci cildinin Türkçe'ye çevrilmesinin ardından İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Dünya İslam bilimleri tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin (90) kendisini simurg kuşuna benzeterek "Simurg kuşu ayrıldığı yuvasına 12 yıl sonra geri döndü. Ben de 54 sene önce ayrıldığım memleketime yeniden dönebiliyorum. Türkiye'nin dışında yaşayabileceğimi tasavvur etmiyorum demiştim ama 1961 yılında akademisyenlikten çıkarıldıktan sonra kendi memleketimde yaşayamayacağımı anladım. 30 sene önce bu kitabı çevirtmek istedik. Ne yapacaksınız bunu tercüme ettirip dediler. 30 yıl önce bu kitap Türkçe olarak yayınlansaydı, bugün Türkiye daha başka olurdu" dedi.

Amerika'nın Keşfi Sorusuna Cevap: Kendinizi Hazırlayın

Yaptığı uzun konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prof. Sezgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Amerika kıtasına Kristof Kolomb'dan önce Müslüman denizcilerin ulaştığı açıklaması ile ilgili olarak, "Sezgin, "Bunu yazdım, fakat bugüne kadar milletimden tek seda bana gelmedi. Bunun teessürü içindeyim. Ben bunlarla sizi harekete geçirmek istiyorum. Allah size bir hayat vermiş fakat bunu iyi kullanmıyorsunuz. Bunu iyi kullanmanız için heyecanı vermek istiyorum. Kitapta yazılan her şey doğrudur. Gelecek zamanlarda bunların müdafaasını yapmaya kendinizi hazırlayınız." diyerek cevapladı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.11.2014 14:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol