'KENDİ YÜZÜME DE TÜKÜRÜRÜM...'

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında dün Genel Kurul'da yaşanan kavgaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

24 Ocak 2014 Cuma 14:18
'KENDİ YÜZÜME DE TÜKÜRÜRÜM...'

 Meclis'te çıkan kavgada AK Parti Milletvekili Oktay Saral, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yumruk atmasıyla ilgili olarak, "Ben öyle bir insanım ki eve gittiğimde gün içinde birini kırdıysam gider, aynaya bakar, 'Oktay Saral bu sana yakışmadı' derim. İnanın bazen yüzüme de tükürürüm. Bunu herkes yapmalı. Ben insanları sevmekten başka, insanlarla birlikte olmaktan başka hayatımda hiç bir şey yapmamış birisi olarak bu hale geldiysem, dünyanın sinirleri alınmış, en sinirsiz, en sakin adamını getirin, vallahi de burada şirazesinden çıkar, şaftı kayar. Bu duruma geldik" dedi. 

"HİÇBİR KAVGAYA KARIŞMAMIŞ, KAVGA OLDUĞUNDA AYIRAN BİRİSİYİM"

Genel Kurul'da dün yaşanan kavgaya "maalesef talihsiz bir olay" diyen Saral, "hiçbir şekilde asla bu olayın olmasını arzu etmeyen bir insanım. Ben dün ilgili arkadaşlara da söyledim. Hayatımda parlamentoya gelinceye kadar, özellikle 12 yıl Trabzon'un Of ilçesinde belediye başkanlığı yaptım, hiçbir kavgaya karışmamış, sadece kavga olduğunda daima ayıran, sıkıntıları çözme gayreti içerisinde hayatı geçmiş birisiyim" dedi. 

"NE KADAR TAHAMMÜLLÜ OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİZE ÖĞRETTİ"

Daha önce hiçbir şekilde hiçbir kavgaya karışmadığını belirten Saral, parlamentoya geldikten sonra buranın çok farklı bir dünya olduğunu, buraya geldikten sonra birçok hastalığa müptela olduğunu söyledi. Saral, "Birlikte aynı çatı altında çalıştığımız ve hiçbir şekilde 45 yıllık hayatımda hiçbir sövgüye hakarete insanlık dışı muamelelere tabi kalmadım, böyle bir durumu yaşamadı. Ama üzülerek ifade edeyim ki milletin iradesini hâkim kılma noktasında iktidarı ile ana muhalefeti ile ve diğer muhalefeti ile birlikte burada yaşadığımız manzaralar burada ne kadar sabırlı olmamız gerektiğini ne kadar tahammüllü olmamız gerektiğini bize öğretti" diye konuştu.

"İNSANIN ŞEREFİNİ AYAKLAR ALTINA ALICI İFADELER"

Saral, "Parlamentoda insanın onuruna haysiyetine şerefine halel getirmeyecek konuşmalarla birlikte Meclis'in ne kadar saygın bir Meclis olduğunu biliyor idik" ifadelerine yer veren Saral, "fakat her türlü hakaretamiz her türlü iftira karalama ve insanın şerefini ayaklar altına alıcı" ifadelere maruz kalındığını söyledi.

"TÜRKİYE'YE GERİ ADIM ATTIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Kendilerinin iktidar partisi olarak ilkeyi bir adım daha ileri götürmeye çalışırken muhalefetin tam tersini yaptığını savunan Saral, muhalefetin kendilerini baskı altında tutmaya çalıştığını ileri sürdü. Dün Genel Kurul'da HSYK ile ilgili görüşmeler sırasında kavga yaşandığını hatırlatan Saral, "Türkiye kendi mecrasında çalıştığı anda sağ olsunlar hem dışarıdan hem içeriden Türkiye'yi bu mecrasından alıkoymaya çalışan güçler, Türkiye'ye geri adım attırmaya çalışıyor, muhalefet de bunun örneklerini sergiliyor" şeklinde konuştu. 

"OLAYI ÖYLE BÜYÜTÜYORLAR Kİ"

Muhalefetin HSYK ile ilgili düzenlemeyi istemediğini belirten Saral, Meclis'te herkesin gergin olduğunu, "hırsız, ahlaksız, şerefsiz" gibi tabirlerin kullanıldığını, herkesin bir ailesinin olduğunu, çocuk sahibi olduklarını ve ileriye çocuklarına taşıyacakları değerler olduğunu kaydetti. Oktay Saral şunları söyledi: "Türk toplumunun bir yapısı var, bir aile yapısı var. Ama bir insanın sabrını bu kadar, bütün oradaki arkadaşlarımız derviş oldular, sabrede sabrede derviş oldular. Ben insanları sevmekten başka, insanlarla birlikte olmaktan başka hayatımda hiç bir şey yapmamış birisi olarak bu hale geldiysem, dünyanın sinirleri alınmış, en sinirsiz, en sakin adamını getirin, vallahi de burada şirazesinden çıkar, şaftı kayar. Bu duruma geldik. Her şey bir anlık… Kimse bilerek, isteyerek böyle bir şey yapmaz. Hele bu parlamentoda bulunan, sorumluluğunu bilen bir insan kavganın adını bile anmamalıdır. Ama anlık, spontane gelişen bir durum oldu. İnsan bazen duygularına yenik düşüyor. İstemediğimiz, mahcup olabileceğimiz birtakım şeyleri o anda yaşayabiliyoruz. İşte o anda da koştuk gittik, o olay oldu. Bunun neticesinde de kınama cezası aldım. CHP'li arkadaşlar olayı da dramatize noktasına koyarak senaryolaştırdılar. İşleri bu zaten… Geldiler, grup halinde açıklama yaptılar. Sanki arkadaş komaya gitmiş, bir şey olduğu yok. Olayı öyle büyütüyorlar ki." 

"İNANIN BAZEN YÜZÜME DE TÜKÜRÜRÜM"

Üzgün olduğunu, bu olayın yaşanmasını asla istemediğini belirten Saral, ancak herkesin birbirine saygılı olmasını, empati yapmasını ve bu yaşananın son olmasını diledi. Muhalefet partisinin de sorumluluğunu tekrar gözden geçirmesini isteyen Saral, "Ben öyle bir insanım ki eve gittiğimde gün içinde birini kırdıysam gider, aynaya bakar, 'Oktay Saral bu sana yakışmadı' derim. İnanın bazen yüzüme de tükürürüm. Bunu herkes yapmalı" dedi. Oktay Saral, "Tezcan'ı görünce ne yapacaksınız sorusuna?" ise, "Zaman her şeyin ilacıdır" şeklinde yanıt verdi. 


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.01.2014 14:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol