'KENAN EVREN'İ YARGILAMAK YERSİZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, 12 Eylül davasından yapılan zamlara kadar birçok konuda AK Parti hükümeti'ni eleştirdi.

03 Nisan 2012 Salı 11:08
'KENAN EVREN'İ YARGILAMAK YERSİZ'

 NTV Canlı yayınına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, 12 Eylül davasından yapılan zamlara kadar birçok konuda AK Parti hükümeti'ni eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, NTV canlı yayınında Mirağ Akdağ Uluç'un sorularını yanıtladı.
12 Eylül davasına müdahil olmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Tekin, AK Parti'nin mağduriyeti olmadığını belirterek başvurularını eleştirdi.
Tekin, dün NTV canlı yayınında kendisine yönelik eleştiriler nedeniyle CHP'ye verdiği yanıtları da değerlendirdi. 
Son yapılan zamlara da değinen Gürsel Tekin, bu bağlamda hükümetin dış politikasını da eleştirdi.
İşte NTV canlı yayınında Tekin verdiği yanıtlar:
-Meclis başkanlığı da az önce 12 Eylül darbe davasına müdahil olmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Başbakanlıkta müdahil olacak. Artık davanın 300’ün üzerinde müdahil olmak için talepte bulunan kişi ve kurum var. Bu son gelinen aşamada bu tarafların mağdur olduğunu siz düşünüyor musunuz?
Gürsel Tekin: Türkiye'de 12 Eylül darbesi döneminde herkesin mağduriyeti var sadece ve sadece Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mağduriyeti yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin mağduriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ni kapattılar, bütün arşivlerine el konuldu, kadrolarında 100’ün üzerinde insan öldürüldü, bir çok genel başkanlar dahil olmak üzere herkes tutuklandı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, yetkililerinin sayın Çiçek’in ne mağduriyeti var. Tam tersine 12 Eylül döneminin suç ortaklarıdır. Sayın başbakanın etrafındaki kadro 12 Eylül dönemi dahil olmak üzere bütün dönemlerde devletin yöneticileri. Eğer bir mağduriyet gibi bakıyorlarsa yapılması gereken net şeyler var. Parlamentoda şu anda çoğunlukları var 12 Eylül döneminin getirmiş olduğu antidemokratik yasalarını kaldıralım. Siyasi partiler yasası, yüzde 10 barajı bir sürü antidemokratik uygulamalar var. 100 yaşındaki Evren’i yargılamanın bir anlamı yok Evren’in getirmiş olduğu darbenin getirmiş olduğu bütün antidemokratik uygulamaları kaldırırsanız o zaman ben sizin samimiyetinize inanırım. Sadece orada bir mağdur kişi var oda Ertuğrul Günay o da solcu olduğu için. Onun dışında hiç birisini mağduriyeti yoktur.
-Dün meclis başkanı Cumhuriyet Halk Partisi’nin takındığı tavır nedeniyle hakarete varan eleştirilere maruz kaldığını söyledi. Bundan sonraki aşamada Cumhuriyet Halk Partisi ile meclis başkanı arasındaki köprüler atıldı mı?
Gürsel Tekin: Bizim tek talebimiz tarafsız olmasını bekliyoruz. Geçmiş dönemde biz Cemil Çiçek’e rey verirken en azından tarafsız davranır diye bir beklenti içindeydik. Ama ne yazık ki baştan itibaren bakın TRT 3 74 milyon yurttaşımızın ödemiş olduğu elektrik paraları ile yayın yapan bir kuruluştur. Bununla ilgili sayın meclis başkanına bütün siyasi partiler buna müdahale edin ev protokol yapın ve meclis balkanı tamam dedi. İki gün sonra başbakan çıktı orası şov merkezi haline dönüştü olmaz dedi meclis başkanının sesi yok. Tutuklu milletvekilleri sayın Çiçek siz 550 milletvekilinin başkanısınız eğer orada 8 milletvekili tutukluysa bu sizin sorununuzdur, vicdanınızın sızlaması gerekiyor. Sizin başkanlığınızda bir protokol yapıldı imzaya açıldı ve günlerce tartışıldı siz burada irade koymayacaksınız nerede koyacaksınız. Türkiye'de basına medyaya her türlü sansür konulmuş Adalet ve Kalkınma Partisi’nin lehine konuştuğunuzda hemen telefon alırsınız. Böylesine bir ortamda milletvekilleri kendi bölgeleriyle ilgili bölgesindeki sorunları anlatabilecek bir tek mekanizma kalmış kürsüsü. O kürsüde konuşma süresi 10 dakika onu da nasıl 5 dakikaya indirebiliriz.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol