KAYITLARI O MU DİNLETTİ?

Dışişleri Bakanlığı'nda, 13 Mart'ta yapılan ve Suriye ile savaş planlarının konuşulduğu toplantının ses kayıtlarıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

12 Nisan 2014 Cumartesi 12:14
KAYITLARI O MU DİNLETTİ?

 Dışişleri Bakanlığı'nda, 13 Mart'ta yapılan ve Suriye ile savaş planlarının konuşulduğu toplantının ses kayıtlarının internete sızması konuşulmaya devam ediyor.

Seçimlerden üç gün önce sızdırılan kayıtlarla ilgili Akşam gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu'ndan yeni bir iddia geldi.

Kelkitlioğlu, New York’ta çok ünlü bir restoranın sahibi olan Ali Rıza Doğan'ın toplantı sonrası Türkiye'ye geldiğini, bu kaydı internete sızdırılmadan 10 gün önce  Kılıçdaroğlu'na dinlettiğini ve 17 Mart'ta Türkiye'den ayrıldığını iddia etti.

Kelkitlioğlu ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Yaşar Güler ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun bu çok özel görüşmesinin fış güçlere de servis edildiğini iddia etti.

Murat Kelkitlioğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

"(...)Bu arada, Dışişleri Bakanlığı’ndaki toplantıda konuşulanlara çok benzer açıklamalar, internete sızdırılmadan günlerce önce anamuhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından birkaç kez televizyonlarda dile getiriliyor.

Doğal olarak, “Bu kayıt Kılıçdaroğlu’na daha önce dinletildi mi?’ sorusunu gündeme taşıyor.

Bu soruya bugüne kadar net bir cevap alamadık.

Asıl konuya geçmeden önce yaşanan skandalı hatırlatmak istedim.

Benim bu konuyla ilgili içinde cevaplarının da yer aldığı başka sorularım da olacak.

Ali Rıza Doğan. New York’ta çok ünlü bir restoranın sahibi. Yılda 2 kez Türkiye’ye giriş yapıyor, sonra tekrar New York’a dönüyor.

Ali Rıza Doğan’ın Pensilvanya’dan çağrılıp, Dışişleri’nde yapılan toplantının ses kaydının kendisine verildiği, Doğan’ın da bu kaydı Türkiye’ye getirip Kılıçdaroğlu’na dinlettiği iddia ediliyor.

Araştırdım, Doğan 13 Mart’ta yapılan toplantı sonrası Türkiye’de. Türkiye’den çıkış tarihi ise 17 Mart.

Tarihlere baktığımda bu kadar tesadüf olamayacağını düşündüm.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konuyla ilgili söyleyecekleri vardır herhalde?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.04.2014 12:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol