'KASET GENEL BAŞKANI' KILIÇDAROĞLU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Esenyurt mitinginde seçmenlere seslendi.

03 Mayıs 2011 Salı 20:19
'KASET GENEL BAŞKANI' KILIÇDAROĞLU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu partisinin Muğla adayı emekli DGM savcısının hazırladığı iddianameyle vurdu. Erdoğan, "CHP'nin kendi adayı Kılıçdaroğlu döneminde SSK'da yolsuzluklar dizboyu diyor" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "kaset genel başkanı" sözleriyle seslenen Başbakan Erdoğan, CHP'nin adaylarını da "Biz kanal istanbul'u hazırlıyoruz, onlar Silivri'ye tünle kazıyor" sözleriyle eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Esenyurt mitinginde seçmenlere seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van'daki yolsuzlukla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ üzerinden AK Parti'ye yüklenmesine, Başbakan Erdoğan CHP'nin Muğla adayının hazırladığı iddianameyle yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, SSK Genel Müdürlüğü döneminde SSK’da yolsuzluk ve usulsüzlük olmadığını öne süren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, kendi adayı emekli DGM savcısı Ömer Süha Aldan'ın hazırladığı iddianemeyle vurdu. Neşter iddianamesinde, SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur için, “yolsuzlukların diz boyu” olduğunun yazıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bunu diye kim. CHP'nin Muğla adayı emekli DGM savcısı" dedi. CHP'nin aday listelerini de eleştiren Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Merkezi ile Silivri'ye adeta bir tünel kazıldı. Biz kanal istanbul'u hazırlıyoruz, onlar Silivri'ye tünle kazıyor." diye konuştu.

SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ

Başbakan Erdoğan, AK Parti döneminde eğitime önemli yatırım yapıldığını her öğrenciye ücretsiz kitap dağıtıldığını söyledi. Tüm okullarda akıllı tahtaya geçiş yapılacağını belirten Başbakan Erdoğan, AK Parti döneminde sınıf mevcudu ortalamasının da 31' e düşürüldüğüne dikkat çekti. Erdoğan, "Sosyal devlet olmanın gereği bu. Modern dünya, hangi imkanlar sahipse benim ülkemde aynı imkanlara sahip olacak" dedi.

AİLE SİGORTASI HEDEFİNDEYDİ

CHP'nin "aile sigortası" projesi yine Başbakan Erdoğan'ın hedefindeydi:

Şimdi çıkmış bay kemal, her aileye 600 TL vereceğiz diyor. Biz özürlü ailelere bakım parası olarak asgari ücret veriyoruz. Zaten senin verdiğin o parayı biz burada veriyoruz. Kitapta veriyoruz, sosyal güvencesi olmayanlara 150 TL nakit olarak maaş veriyoruz. Yakıt yardımı yapıyoruz, erzak veriyoruz. Bunları sayınca bu rakam 1500 TL ye kadar yürür. Her doğan Genel Sağlık Sigortası kapsamında doğuyor.

YÜKSEKOKUL SAYISI ARTACAK

Türkiye'de üniversitesi olmayan il kalmadığını belirten Başbakan Erdoğan, 81 ilin tümünde  üniversitele ek olarak birkaç yıl içinde yüksekokul sayılarınında artırılacağını söyledi.

"KILIÇDAROĞLU KASET GENEL BAŞKANI"

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yine SSK Genel Müdürlüğü dönemini eleştirerek yüklendi:

"Her doğan Genel Sağlık Sigortası kapsamında doğuyor. Nasılda eskiden hastaneler. Ben SSK lıydım, Kılıçdaroğlu da SSK Genel Müdürüydü. Sabahın erken saatlerinde hastaneye gider numara alırız. Doktor bey muayeneyi gösterir. Orada ne var, para.. Biz bununla büyüdük.   Kılıçdaroğlu SSK'nın başına gelene kadar durumu iyiydi. SSK buna devredildi, devamlı batmaya başladı. 8 yıl orada genel müdür olarak kaldı. Batırıyordu SSK'yı. Baktı ki bu işi götüremiyorum, siyasete girme kararı aldı. Siyasete girmek içn Ecevit'e müracaat etti. Ecevit bunu veto etti, aday yapmadı. Ama Baykal bu oyuna geldi. Kılıçdaroğlu gerçek manada bir genel başkan değil, bir kaset genel başkanıdır" 







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol