KARARI HAC'DA VERMİŞLER

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, türbanlı vekillerle ilgili "Bundan sonraki hayatlarını örtülü bir şekilde geçirme kararını hacda verdiler. Ben de yanlarındaydım" dedi.

01 Kasım 2013 Cuma 15:09
KARARI HAC'DA VERMİŞLER

 Meclis’e başörtüsüyle giren vekillerin hac farizasını yerine getirdikleri sırada yanlarında bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Bundan sonraki hayatlarını örtülü bir şekilde geçirme kararını hacda vermişlerdi. Ben de arkadaşlarımın hac ortamında buna karar verdiklerini gördüm. Zaten hac boyunca örtülüydüler” açıklaması yaptı.

Tarihe geçen adıma isimlerini yazdıran AK Partili vekiller Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak, Gönül Şahkulubey ve Gülay Samancı’nın hac farizasını yerine getirdikleri sırada yanlarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün de bulunuyordu. Samanyolu Haber TV’ye açıklamalarda bulunan Bakan Ergün, vekillerin başlarını örtme kararını nasıl aldıklarını anlattı. Başörtüsüyle Meclis’e giren vekillerle ilgili dikkat çekici bir ayrıntıyı anlatan Bakan Ergün, şunları kaydetti:

“Ben de arkadaşlarımın hac ortamında buna karar verdiklerini gördüm. Zaten hac boyunca örtülüydüler. Bundan sonraki hayatlarını da örtülü bir şekilde geçirme kararını hacda vermişlerdi. O kararı verdikten sonra artık ona saygı duymak icap eder. O manevi ortamda onların bu ortamdan çok etkilendiklerini ve gerçekten bu kararı orada verdiklerini, bundan sonraki hayatlarını böyle geçirmek istediklerini orada ben görmüştüm. Türkiye'nin çok değiştiğini, artık Türkiye’de parlamento da dahil olmak üzere, geçmişte yaşanan olayların yaşanmayacağını, herkesin bu hususta daha iyi bir noktaya geldiğini, bunu parlamentoda 11 yıl boyuncaki gelişmelerde gördüğümüzü orada konuştuk.” (ANKA)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.11.2013 15:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol