Kanal İstanbul Arsalarını Topluyor!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani'nin annesi Şeyha Moza’nın Başakşehir’de 100 bin lira sermayeli şirket kurup 1 buçuk ay kadar sonra Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıktı.

14 Aralık 2019 Cumartesi 12:40

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında söz düellosuna neden olan Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahında Katar Kraliyet Ailesi üyelerinin de arsa aldığı ortaya çıktı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani'nin annesi Şeyha Moza bint Nasır el-Missned, Türkiye'de şirket kurup İstanbul Arnavutköy'de 44 dönüm arazi satın aldı.

Bir önceki Katar Emiri Hamad bin Halife el-Sani'nin eşi Şeyha Moza, Triple M Gayrimenkul Turizm Ticaret Anonim Şirketi'ni 8 Kasım 2018 günü 100 bin lira sermaye ile Başakşehir'de kurdu.

100 bin paya bölünen şirket hisselerinin yüzde 45,45'ini Şeyha Moza alırken, Katar eski Başbakan Yardımcısı Abdullah bin Hamad el-Attiyah'ın eşi olan Munira bint Nasır el-Misnad yüzde 31,82'sini, Shanna Nasır el-Misned ise yüzde 22,73'ünü aldı.

Şeyha Moza'nın şirket kurulduktan 1 buçuk ay sonra satın aldığı 44 bin 702 metrekare arazinin devir işlemi 27 Aralık 2018'de gerçekleşti. Emlakçılar o tarihte bölgede metrekare birim fiyatının 300 lira seviyesinde olduğuna dikkat çekerek arazinin 12-13 milyon lira bedelle satın alınmış olabileceğini belirtti.

Arazinin şu anki değerinin 20-25 milyon lira civarında olduğunu kaydeden gayrimenkul danışmanları, Kanal İstanbul projesi sonrasında yapılacak yeni imar planlarıyla arazinin değerinin birkaç kat artabileceğine işaret etti.

Bilindiği üzere Katar Emiri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında oldukça özel bir yakınlık var. Tank Palet Fabrikası'nın Katar ortaklı BMC eline teslim edilmesi, Katar Emirinin dünyanın en pahalı özel uçağını Erdoğan'a hediye etmesi bu yakınlığın sorgulanmasına sebep oluyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.12.2019 13:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol