KAMER GENÇ, İKTİDARI YİNE KIZDIRDI...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dün gece "darbe" tartışması vardı.

04 Temmuz 2013 Perşembe 13:45
KAMER GENÇ, İKTİDARI YİNE KIZDIRDI...

 CHP'li Kamer Genç, devrilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye göndermede bulununca AK Parti'liler kendisine "darbecisin" diye tepki gösterdi. 

Ortamı CHP'nin yeni grup başkanvekili Engin Altay'ın sözleri yatıştırdı.

Altay, "Mursi benzetmesi yapması örtüşmemiştir" dedi.

KAMER GENÇ’İN SÖZLERİ ORTAMI GERDİ
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Siz zannediyor musunuz ki Tayyip Erdoğan, senin o aldığın 5 bin polis seni yarına koruyacak. İşte, gördünüz Mursi ne duruma geldi? Onun da çevresinde çok polis vardı".
Meclis Genel Kurulu'ndaki tartışma CHP'li Kamer Genç'in sözleriyle başladı. Genç'e hem AK Partililer hem de Meclis Başkanvekili Sadık Yakut tepki gösterdi.

“DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPIYORSUN”
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Sayın Genç, darbe çığrıştırıcılığı mı yapıyorsun? Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden darbe çığrıştırıcılığı yapmak yakışıyor mu?" diye sordu.

Kamer Genç, “Ben darbeci marbeci değilim. Darbeyi yapan sizsiniz. Siz bu memleketin iradesine karşısınız. Karşı devrimle Atatürk'ü yok etmeye çalışıyorsunuz, ilkelerini yok etmeye çalışıyorsunuz.” cevabını verdi.
Bunun üzerinde Sadık Yakut, "Türkiye Büyük Millet Meclisinden darbe çağrısı yapmak yakışıyor mu bu kürsüye?" sözleriyle tepkisini gösterdi.

ELİTAŞ TEPKİ GÖSTERDİ
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Kamer Genç’i, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bir parti olduğu iddia edilen Cumhuriyet Halk Partisi içerisine yakışmıyor" sözleriyle eleştirdi.

Tartışma büyüyünce, CHP'nin yeni grup başkanvekili Engin Altay söz aldı.

ALTAY’IN SÖZLERİ SAKİNLEŞTİRDİ
Altay, "Cumhuriyet Halk Partisi bütün siyasal yaşamı boyunca darbelere karşı olmuştur, tasvip etmemiştir" diyerek Kamer Genç’in sözlerini düzeltti.

Engin Altay'ın açıklamasıyla Genel Kurul'da ortam sakinleşti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Grubumuza mensup milletvekilinin bugün Mısır'da yaşanan olaylardan sonra bir Mursi benzetmesi yapması örtüşmemiştir. Türkiye'de bundan sonra hiçbir zaman ama hiçbir zaman darbe olmayacaktır” açıklamalarında bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.07.2013 13:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol