'KADINLARA BİRŞEY VERİLMEMELİ'

TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu’nun görüşmelerinde konuşan AKP Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’ten ilginç bir çıkış geldi.

12 Şubat 2015 Perşembe 11:35
'KADINLARA BİRŞEY VERİLMEMELİ'

 Göktürk, “Kadınlara bir şey verilmemeli. Kadınlar kendi gayretleriyle bunu elde etmeliler. Kadın hak etmeli. AK Parti’de kadın kontenjanını artırmaya çalışıyoruz ama bunu hak etmesi lazım. Erkek nasıl hak ediyorsa, müdele ediyorsa siyaseten bir yere gelmeye çalışıyorsa kadının da hak etmesi gerektiğini düşünüyorum” sözleri dikkati çekti.

Hürriyet’in haberine göre komisyon gazeteci Oral Çalışlar, Belma Akçura ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Dursun’u dinledi. Çalışlar, gazete yönetimlerinde kadın oranının sadece yüzde 10 olduğunu söyledi. Çalışlar’ın konuşmasında “kadın hareketi ve mücadele kelimelerini” kullandığını söyleyen Göktürk, şunları kaydetti:
KADIN-MÜCADELE ŞİDDETİ ÇAĞRIŞTIRMIYOR MU?
“Kadın-mücadele kelimesi sizce şiddeti çağrıştırmıyor mu? Ben bir erkek olarak böyle düşünüyorum. Mücadele etmek, karşılığında bir tepki verir ama karşılıklı saygıya dayanan bir dil geliştirebilirsek yani feminizmi, onu bunu vesaire değil kadın erkek noktasında insan esasında saygı dilini geliştirebilirsek… Gelinen noktada zaman içerisinde dünyadaki gelişme böyle ama bu böyle… Kadınlara bir şey verilmemeli. Kadınlar kendi gayretleriyle bunu elde etmeliler. Kadın hak etmeli. Bugün toplumda, bizde de var, Ak Parti’de kadın kontenjanını artırmaya çalışıyoruz ama bunu hak etmesi lazım. Erkek nasıl hak ediyorsa, mücadele ediyorsa, siyaseten bir yere gelmeye çalışıyorsa kadının da hak etmesi gerektiğini düşünüyorum. Birinin ağalık şeklinde bir şeyde bulunmasından ziyade kadının saygı dili ve saygı çerçevesi içeresinde gayretleri sonucu zorluklarla karşılaşılabilir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.02.2015 11:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol