KABİNEYE 6 YENİ BAKAN.. 3 BAKAN İSE...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde yer alan kabine değişikliğini açıklama tarihini ekonomi kurmaylarının şekillenmesi sonrası oluşturacağı konuşuluyor

04 Haziran 2017 Pazar 16:46
KABİNEYE 6 YENİ BAKAN.. 3 BAKAN İSE...

AK Parti yönetimi 2019 Yerel ve Genel Seçimleri öncesinde, ekonomi ve piyasaları rahatlatmayı hedefleyen 18 aylık özel bir program üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan yakın takibe almayı düşündüğü ekonomi dümenin başına kimin geçirileceği ve bu alanda kurmaylarının kimlerden oluşacağı konusunda hummalı bir çalışma yürütüyor. Geride bıraktığımız hafta içinde kabinenin değişeceği yönündeki beklentiler bu konu için kısa süreliğine ertelenmiş gözüküyor. Yeni kabinenin açıklanma tarihinin ekonomi kurmaylarının şekillenmesi sonrası oluşması gündemde.

BEKLENTİLER BELİRLENDİ

2019 seçimleri öncesinde sokaktaki vatandaşın ekonomisi kadar sanayicilerin beklentilerini de örtüştürmeyi hedefleyen yeni programda, ekonomi kurmaylarının ortak söylem ve ortak politikalar üzerinden tek bir hareket noktasından söylem geliştirilmesine özen gösterileceği AK Partili kurmaylar tarafından ifade ediliyor. Yeni kabinede görev alacak olan ekonomi kurmaylarından AK Parti’nin hazırladığı ‘ekonomiden beklentiler’ çalışmasının 21 başlığı ile ilgili hızlı adımların atılması istenecek.

6 YENİ BAKAN

AK Parti kulislerinde, en geç salı gününe kadar Bakanlar Kurulunda revizyona gidileceği ve kabinede 6 yeni bakanın yer alacağı, mevcut 3 bakanın da görev alanının değişeceği konuşuluyor. Revize edilecek yeni kabineye girmesi beklenen 3 bakanın ise ilk defa bakanlık koltuğuna oturması beklendiği kaydediliyor.

‘Yeniden atılım’ sürecini başlatan AK Parti’de 7 farklı alanda reform, değişim ve revizyona gidilecek. Bakanlar Kurulunda yapılacak revizyonun ardından oluşturulacak çalışma grupları ile dış politika, STK’larla iletişim süreçleri ve hukuk-demokratikleşme süreçlerine dair çalışmalara hız verilecek. 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi sonrası, ülkemizdeki birçok farklı dinamik üzerinde oluşturulan eksiklikler giderilecek ve çalışma gruplarının tüm faaliyetleri ilgili Bakanlar tarafından raporlanarak Erdoğan’a sunulacak.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol