KABİNE SİL BAŞTAN!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz toplantısı başladı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 11:35
KABİNE SİL BAŞTAN!

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinnin ardından yeni Bakanlar Kurulu listesini açıkladı. 15 Bakan görtevine devam ediyor, 5 yeni bakan atandı. 6 Bakan ise koltuk değişikliği ile kabinede kaldı. 

Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabine şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım görüşmesinin ardından kabinedeki görev değişiklikleri açıklandı. Kabineye 5 yeni bakan girdi.

 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

 Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

 Başbakan Yardımcısı Fikri Işık

 Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ

 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu

 Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

 Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik

 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü

 Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli

 12'DE BİR ARAYA GELDİLER

Başbakan Binali Yılıdırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de saat 12.00'de bir araya geldi. Erdoğan ve Yıldırım'ın sürpriz görüşmesi kabine revizyonu iddialarını gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Yıldırım, görüşmenin tamamlanmasının akabinde açıklama yapacak. 

PÜRÜZ MÜ ÇIKTI?

Saat 13.00'te yapılacağı belirtilen açıklamanın 1 saattir yapılamaması toplantıda pürüz mü çıktı sorusunu akıllara getirdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Mayıs'ta NATO zirvesine katılmak üzere Brüksel’e gitmeden önce düzenlediği basın toplantısında kabine değişikliğine ilişkin şunları söylemişti:

Bütün bakan arkadaşlarımızdan şöyle altıncı ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek olan yol haritasını isteyeceğim.

Tüm bakanlıklar yıl sonuna kadar neler yapacaklar, bir yol haritasını bizim önümüze koymalı. Bu yol haritası 2019’a kadar devam edecek bir yol haritası olacak. Her bakan ve bakanlık, önümüzde ne var, ne yapacağız? Bunları bir defa altındaki çalışma arkadaşlarıyla paylaşacak.

İki yönlü takibi planlıyorum. Bir, cumhurbaşkanlığında oluşturacağım bir ekiple, iki partimizde oluşturacağımız ekiple. Hazırlanan takvim çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Bunları yakın takiple sürdüreceğiz.

Diğer konu zaten başbakan vekili olarak Binali Bey ile bunun değerlendirmesini yapacağız. Olması gereken bir şey varsa, adımları atarız.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.07.2017 14:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol