İSTİHBARAT ERDOĞAN'DA OLACAK!..

Yeni planla tüm iç istihbarat yetkilerinin MİT'ten İçişleri Bakanlığına devredilmesi öngörülüyor. Kısacası MİT, artık Erdoğan'a bağlı olacak.

01 Mart 2017 Çarşamba 17:23
İSTİHBARAT ERDOĞAN'DA OLACAK!..

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yeniden yapılandırılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı olarak çalışmasına ilişkin yapılan hazırlıklarda sona gelindi. Vatan'ın haberine göre, referandumdan sonra istihbaratın ‘İç ve dış’ olmak üzere ikiye ayrılması, MİT’in tüm iç istihbarat yetkilerinin İçişleri Bakanlığına devredilmesi öngörülüyor.

Hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, istihbaratın yeniden yapılandırılmasına ilişkin herhangi KHK veya yasal düzenlemeye ihtiyaç bulunmuyor. AKP'nin alacağı idari bir kararla istihbarat birimlerinin yapısı yeniden düzenlenecek. 

AKP'nin tasarısına göre MİT, istihbaratın yeniden yapılandırılması kapsamında dış istihbarat kapasitesi ve gücünü artıracak. Başkanlık sistemi devreye girdiğinde de yeni istihbarat yapısına yönelik çalışma tamamlanacak ve MİT Erdoğan'a bağlanmış olacak.

MİT’in iç istihbaratla ilgili yetkilerini devretmesi ile birlikte ise İçişleri Bakanlığı bünyesindeki jandarma ve emniyet istihbaratın yapılandırılmasına ilişkin iki seçenek üzerinde çalışılıyor. İlk öneriye göre, İçişleri Bakanlığının bu ikili yapıyı tek çatı altında toplayarak bir yeni birim oluşturulması öngörülüyor. İkinci öneriye göre ise hem emniyet hem de jandarma istihbarata talimat veren ve bu iki yapıyı koordine eden bir üst yapı oluşturulması gündemde. 





Son Güncelleme: 01.03.2017 17:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yurdum İnsanı 2017-03-03 02:16:09

Milletin haberi yok da; Alınan ve uygulanan bu karar sayesinde ülkemizin tüm sorunları çözüldü,değil mi?