İŞTE REVİZYONUN ŞİFRELERİ!

Beklenen kabine değişikliği gerçekleşti, yeni bakanlar kurulunda sürpriz isimler yer alıyor. AKP kurucusu Abdüllatif Şener kabine revizyonunu yorumladı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 22:34
İŞTE REVİZYONUN ŞİFRELERİ!

Bugün Saray'a çıkan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra yeni kabineyi açıkladı. Kabinede 5 bakanın yeri değişti 6 da yeni isim geldi. Kabinedeki değişikliğin şifrelerini AKP kurucularından eski bakan Abdüllatif Şener yorumladı. 

MUTLAK GÜÇ ERDOĞAN'DA

'FETÖ ile mücadelede daha etkin olmak için değişiklik yapıldığı' yorumlarının aksine Şener, kabine revizyonunda böyle bir tablonun olmadığını öne sürüyor. Şener'e göre AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan mutlak ve tek gücün kendisinde olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. 

KULAĞINDAN TUTUP...

Şener Erdoğan'ın bu tutumu için "AKP'de hangi ismin kabineye girip girmediği önemli bir hadise değil. Oradaki mutlak güç Erdoğan, istediğini kulağından tutup koltuğuna oturtuyor, istemediğini kaldırıyor" yorumunu yaptı. 


TÜRKEŞ'İN ÜZERİ NEDEN ÇİZİLDİ?

AKP Ankara Milletvekili ve önceki kabinede Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Tuğrul Türkeş'in yeni bakanlar kurulunda kendine yer bulamamasını da değerlendiren Şener, 'Türkeş görevini yaptı, kenarda duruyor" dedi. 

AKP'nin Türkeş'e ihtiyacının kalmadığını vurgulayan Şener, "Artık MHP'nin kendisiyle ittifak halinde Türkeş'e ihtiyaç duyulmamış olabilir" ifadelerini kullandı. 

Kabinede yer alan yeni isimlerin hiçbir siyasi amacı olmadığının altını çizen Şener, "Tek amaç Erdoğan, partideki isimlere 'ben koruduğum sürece varsınız, bunun dışında hiçsiniz' mesajını veriyor" diye konuştu. 

HİKAYESİ İKİ YIL SÜRDÜ!

28 Ağustos 2015 tarihindeki seçim hükümetine MHP’li vekil kontenjanından giren ve ardından AKP saflarına geçtikten sonra açıklanan kabinelerde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilen Tuğrul Türkeş, yaklaşık 2 yılın ardından bu koltuğunu kaybetmiş oldu.

TÜRKEŞ'TEN İLK AÇIKLAMA

Yeni kabinede yer almaması dikkat çeken AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, "Yeni Bakanlar Kurulu, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Görev alan tüm arkadaşlarımıza muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

KUZU İSYANI!

Öte yandan kabine revizyonuna AKP içinden de tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu yeni bakanlar kurulunun açıklanmasının ardından isyanını dile getirdi. 

'ALLAH'A HAVALE EDİYORUM'

Bakanlar Kurulu'nun açıklanması üzerine yandaş gazeteci Ersoy Dede Twitter hesabından "Olsun be Burhan Hocam" diyerek Kuzu'ya göndermede bulundu. Kuzu ise Dede'ye "Ersoy,siyasetin adaleti yok.Ne yapalım Allah'a havale ediyorum." dedi.(ABC)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2017 00:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol