İŞTE PAZARLIĞI İÇERENLER...

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İŞİD'in Türkiye pazarlığına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

12 Haziran 2014 Perşembe 15:24
İŞTE PAZARLIĞI İÇERENLER...

  MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İŞİD örgütü tarafından Türkiye'nin Musul Başkonsolusluğu'ndan kaçırılan diplomat ve polislerin nehir kıyısında üst olarak kullanılan otelde tutulduğunu belirterek, "Can güvenlikleri yerinde" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Oğan, bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Bölgedeki Türkmenlerin ciddi endişe içinde olduğunu ve baskı altında tutulduklarını ifade eden Oğan, bölgeden her an katliam haberlerinin gelebileceğine dikkat çekti. AK Parti'nin bölgeyi yönetemediğini ve yakından izleyemediğini iddia eden Oğan, "Dünyayı yönettiğini iddia ediyor ama burnunun dibinde olan olaylardan haberi yok. Bölgedeki Türk varlıkları, terör örgütlerinin hedefi halinde" dedi. Oğan, Musul Başkonsolosluğu'nun üzerine düşeni yaptığını, Twitter adreslerinden konuyla ilgili ipucu verildiğini, Ankara'nın raporla bilgilendirildiğini belirtirken, Türk bayrağının indirildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan havalanan bir jetin, Musul'a 8 dakikada varabileceğine de dikkat çekti.

Oğan, diplomat ve polislerin, tek kurşun atılmadan rehin verildiğini de ifade ederken, kaçırılanların IŞİD'in nehir kıyısında üst olarak kullandığı otelde tutulduğunu, can güvenliklerinin yerinde olduğunu söyledi. Otelin ismini açıklamayan Oğan, bugün itibariyle rehinelerin can güvenliklerinde sıkıntı yaşanmayacağını düşündüğünü belirtti. Ancak konunun hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini belirten Oğan, IŞİD'in, Portekiz büyüklüğündeki bir coğrafyayı kontrol altına aldığını da açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ciddiyetine ve samimiyetine inanmadıklarını söyleyen Oğan, "Ne bilgisi verecek? Davutoğlu'nun Genel Başkanımıza aktaracak devlet meselesi olduğu kanaatinde değiliz" dedi. Oğan, Hükümet'in, bir dönem IŞİD'i desteklediğini, en çok militanın Türkiye'den gittiğini iddia etti. Oğan, IŞİD'in, birden bire uzay gemisiyle gelmediğini, Türkiye'de Hükümet'in de bildiği irtibat noktaları bulunduğunu öne sürdü. Oğan, IŞİD'in Kafkasya, Orta Asya, Libya gibi dünyanın birçok yerinden militan devşirdiğini, bunların geçiş yolunun da Türkiye olduğunu ileri sürdü. TIR şoförleri, santralde çalışan işçiler ve diplomatlarla ilgili ayrı ayrı pazarlıkların yürütüldüğü söyleyen Oğan, "pazarlıklarda hem para hem de Türkiye'deki IŞİD militanlarının serbest bırakılması üzerinden yürüyor" dedi.(ANKA)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.06.2014 15:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol