İŞTE ÖCALAN'IN O MESAJI...

İMRALI Adası'nda BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başkanlığındaki heyetle görüşen Abdullah Öcalan, doğum gününü kutlamak için Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne gelen örgün sempatizanlarına okunması için 3 sayfalık mesaj gönderdi.

04 Nisan 2013 Perşembe 09:59
İŞTE ÖCALAN'IN O MESAJI...

 Öcalan, Kürtçe yazdığı 3 sayfalık mesajda, zengin-fakir, kadın-erkek ve genç-yaşlı demeden herkesi sürece uymaya ve süreci gelişirmeye çağırdı. Öcalan, "Çok iyi bilinmeli ki, artık farklı bir yaşam gelişecektir. Umuyorum ki, bu süreç gelişirken bir damla bile kan akmasın" dedi.

İmralı'da dün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile görüşen Abdullah Öcalan 3 sayfalık mesaj gönderdi. Kürtçe el yazısıyla kaleme alınan bu mesaj, dünden itibaren Öcalan 'ın doğum gününü Ömerli Köyü'ne giderek kutlamak üzere Halfeti ilçesine gelen binlerce kişinin katıldığı etkinlikte gece geç saatlerde okundu. Öcalan mesajında 'herkesi barışa olan güvenciyle selamladığını' belirterek şöyle dedi:
"Ben çok iyiyim. Son nefesinme kadar iyi olacağım. Amara'ya (Ömerli) gelip doğum günümü kutlayan herkese sonsuz teşekkürler. Böylesi günde sizlere müjdem şudur ki; gerçekten onurlu bir barışın imkanları artmıştır. Bu bizim insanlarımıza sunacağımız en önemli şeydir. Ben 65 yaşımı geçmekteyim. Ben üzerime düşeni yaptım. Eylem sırası halkımızın kendisindedir. Onlara olan büyük hizmetimi hürmetimi önemli oranda tamamladığımı düşünüyorum. 'Onurluyum' diyen herkesi zengin-fakir, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden sürece uymaya ve geliştirmeye çağırıyorum. Şu çok iyi bilnmeli ki; artık farklı yaşam gelişecektir. Umuyorum ki bu süreç gelişirken, bir damla bile kan akmasın. Herkes, aşkla bu sürece katılsın. Bu sürecı ağırlıklı olarak ortaya çıkaracak olan halkımızdır. Halklardır." 
Mesaj Halfeti'de hem Kürtçe hem Türkçe okundu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol