İŞTE O PLAN!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi aktör olarak yer almadığı ilk seçim sınavını önümüzdeki yıl verecek olan AKP, “oy oranlarını” korumak için alternatif plan hazırladı.

29 Aralık 2014 Pazartesi 14:13
İŞTE O PLAN!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi aktör olarak yer almadığı ilk seçim sınavını önümüzdeki yıl verecek olan AKP, “oy oranlarını” korumak için alternatif plan hazırladı. Buna göre PKK, çözüm süreci çerçevesinde, 21 Mart’ta silahlı mücadelenin sona erdiğine yönelik açıklama yapacak. Bu açıklamanın getireceği olumlu havadan yararlanmak için de seçimin erkene alınması planlanıyor. Bunun için düşünülen tarih 26 Nisan. Seçimin normal koşullarda Haziran ayında yapılacaktı. AKP’nin seçim planıyla ilgili ayrıntılar şöyle:

AHMET HOCA” İLE START VERİLDİ
Ayna Grubu’nun, “Ahmet Hoca” isimli AKP’nin yeni seçim şarkısını hafta sonu yapılan Konya İl Kongresi’nde seslendirmesi, gözlerin Ankara’daki seçim senaryolarına çevrilmesine yol açtı. AKP kulislerinde dolaşan bilgilere göre, son yapılan anketlerde AKP’nin oylarında belirli düzeyde bir düşüş var. Bu düşüşün önümüzdeki aylarda daha da artmasından endişe ediliyor. Bu nedenle, Haziran ayında yapılması planlanan seçimin Nisan ayı sonuna alınması planlanıyor. Seçim tarihi için de 26 Nisan konuşuluyor. İddiaya göre, Ocak ayı içinde TİB’in tasfiye edilmesi, kişisel verilerin korunması gibi kanun tasarıları çıkarılacak. Ve bu yasaların ardından, erken seçim kararı alınacak, Meclis dağılacak. AKP seçimlerde, milliyetçi tabanın oylarını kaybetmekten endişe ediyor. Bunun için, ilginç bir formül bulundu. İmralı ile üzerinde mutabakat kalınan uzlaşma metninde, PKK’nın Ocak ve Şubat aylarında yapacağı toplantılarda, silahlı mücadeleyi bırakma kararı alması da yer alıyor. Hesaba göre bu karar, 21 Mart’ta yapılacak nevruz kutlamalarında açıklanacak. AKP de bu açıklamanın getireceği olumlu havayı kullanarak seçime gidecek. Bu açıklama ile milliyetçi oyların bir kısmının geri getirilmesi amaçlanıyor.
YÜCE DİVAN PLANI
AKP içinde, dört bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi gerektiği görüşü de ağırlık kazanmaya başladı. Komisyonun ardından Yüce Divan kararı Meclis Genel Kurulu’na gelecek. AKP içinde, erken seçimle birlikte Yüce Divan kararının da alınması gerektiği dile getiriliyor. AKP bu yöntemle muhalefetin elindeki yolsuzluk kozunu zayıflatmayı planlıyor. Böylece, Erdoğan’ın katılmayacağı ilk seçimde birinci parti olmak amaçlanıyor.
HÜSEYİN ÖZAY/ANKARA KULİSİ/TARAF

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.12.2014 14:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol