İŞTE O ERTELEMENİN PERDE ARKASI!

TBMM Yolsuzluk Komisyonu’nun, dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasını 5 Ocak’a ertelemesinin perde arkası netleşti.

25 Aralık 2014 Perşembe 14:22
İŞTE O ERTELEMENİN PERDE ARKASI!

 Taraf'ın haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı parti yöneticileri ile birlikte Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar’ın durumunu değerlendirdi. Neticede Davutoğlu’nun ekibi, dört eski bakanın da Yüce Divan ’a gönderilmesinin AKP’yi rahatlatacağı yönünde görüş bildirdi. Bunun üzerine, TBMM Yolsuzluk Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’ye, partinin, eski bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi görüşünde olduğu mesajı verildi. Komisyon, 22 Aralık’ta yapacağı toplantıda Yüce Divan kararı alacaktı. Ancak Davutoğlu ile ekibi, Yüce Divan kararı Ak Saray'dan habersiz almıştı. Davutoğlu, “Harama bulaşan kardeşimiz de olsa, kolunu kopartırız” diyerek, komisyondan Yüce Divan kararı çıkacağı mesajını da vermişti.

KÖŞK DEĞERLENDİRDİ

Akabinde dört eski bakanla ilgili Meclis Yolsuzluk Komisyonu, karar vermek üzere toplandı. Karardan önce bir de Ak Saray’ın görüşü soruldu. Bu esnada, Ak Saray’dan haber gelmediği için, oylama saati ertelendi. Beklenen telefon akşam saatlerinde geldi ve komisyon toplantısının ertelenmesi istendi. Komisyon da, bakanların MASAK Raporu ile ilgili eleştirilerini gerekçe göstererek, toplantıyı 5 Ocak’a erteledi. Ankara kulislerine göre, TBMM Yolsuzluk Komisyonu’nun Yüce Divan kararını ertelemesinde, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç’ın tavrının tam olarak kestirilememesi ve Erdoğan Bayraktar’ın konuşma riski de etkili oldu. 5 Ocak’a kadar durum değerlendirmesi yapılacak ve bu tarihte Yüce Divan oylamasının yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.

ÖNCE KILIÇ GİDECEK 

AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın görev süresi Mart’ta doluyor. Şubat ve Mart aylarında yeni başkan kesinleşmiş olacak. AKP kulislerinde dolaşan bilgilere göre, bu tarihe kadar Meclis’teki oylamaların tamamlanması, Yüce Divan çalışmalarının da yeni başkan eliyle yürütülmesi planlanıyor. AKP, Erdoğan Bayraktar’ı ayırarak, seçimler öncesinde üç bakanı Yüce Divan’a gönderecek. Böylece, muhalefetin elindeki en büyük koz boşa çıkarılmış olacak. Plan konusunda Köşk ve Başbakanlığın hemfikir olduğu, ancak planlama konusunda yol kazası yaşandığı konuşuluyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Yüce Divan konusunda tek başına karar almasına tepki gösterildiği öne sürüldü. Köşk kaynakları,  Saray'ın konuyla ilgili tepkisini, “Bu adam ne yapmaya çalışıyor” diyerek gösterdiğini iddia etti.

HÜSEYİN ÖZAY - TARAF

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2014 14:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol