İŞTE O BELGE!

29 Ekim için illere gönderilen o genelge

31 Ekim 2012 Çarşamba 10:01
İŞTE O BELGE!

 29 EKİM’de Ankara Ulus’taki Birinci Meclis’in önünde yapılan bayram kutlamasına diğer illerden gelişi engelleyen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Demirer imzalı, “Gizli” ibareli genelgeyi CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ortaya çıkardı.

ÖNCE GİZLİ DEDİLER
“Manisa çıkışında yaklaşık 20 CHP’li genci taşıyan otobüs durdurulması üzerine olay yerine gittim. Otobüsün kent dışını çıkabilmesi için tüm belgeleri ve donanımı tamdı. Buna rağmen emniyet otobüsü çıkartamayacağını, bu yönde bir talimat olduğunu söyledi. Göstermesini istediğimde de ‘Gizli’ yanıtını verdiler. Ben de ‘Gizli, olduğunu söyleyip aklınızca bazı kararlar almadığınızı nereden bileceğim’ itirazını yaptım. Manisa Emniyet Müdürünü de arayıp genelgeyi görmek istediğimi söyledim. O da olay yerinde bulunan emniyet müdür yardımcısını arayarak göstermeleri emri verdi.
GİZLİ İBARESİNİ KAPATTI
Emniyet Müdür Yardımcısı emri alınca otobüsten uzak bir noktada belgeyi gösterdi. Belgeyi almak istediğimde vermedi. O ‘Gizli’ ibaresinin üstünü parmaklarıyla kapatarak bana gösterdi. Ben de yanımdakilere, ‘Belgeyi okurken siz de fotoğrafını çekin’ dedim. Bu fotoğraf o şekilde çekildi. 27 Ekim’de illere gönderilmiş bu genelgede ‘Katılımın engellenmesi’ emri verilmiş.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol