İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN ANKETİ!

24 Haziran seçimlerine hazırlanan CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun elindeki seçim anketi sonuçları açıklandı. Buna göre AKP ve MHP'nin oyları düşüşe geçerken, HDP baraj üzerinde yer alıyor.

14 Haziran 2018 Perşembe 22:45
İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN ANKETİ!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “dip dalga geliyor” sözlerine dayanak oluşturan kamuoyu araştırması, AKP ile MHP arasında yaşanan “oy kapma” çatlağının, anket sonuçlarına da yansıdığını ortaya koydu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağı ve yarışın CHP adayı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında geçeceğine kesin gözüyle bakılırken; Erdoğan’ın oy oranı ilk kez “cumhur ittifakı”nın altında görünüyor. Bu durum, “MHP seçmenlerinden bir bölümü oylarını Millet ittifakı adaylarından, Muharrem İnce ya da Meral Akşener’e vereceğini söylemektedir” saptamasıyla açıklandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na özel hazırlanan ve Plus Mayak’ın sahibi Veysi Fidan tarafından yapılan sunumda çarpıcı veriler dikkat çekti. Cumhuriyet’ten Ayşe Sayın’ın ulaştığı kamuoyu araştırmasında, 24 Haziran seçimlerine katılımın yüzde 85’le yüksek olacağı öngörüldü.

7 Haziran, 1 Kasım 2015 seçimleri, 16 Nisan referandumu sonuçları dikkate alınarak yapılan simülasyonlara da yer verilen araştırmada 81 ilin olası milletvekili dağılımına da yer verildi. Araştırmadan dikkat çeken sonuçlar şöyle:

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol