İŞTE GÖREVİNDEN AYRILMA SEBEBİ...

Başbakan’ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan yaş haddinden dolayı görevinden ayrıldı.

16 Nisan 2015 Perşembe 14:52
İŞTE GÖREVİNDEN AYRILMA SEBEBİ...

 Başbakan’ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan yaş haddinden dolayı görevinden ayrıldı. Mahçupyan, "9 Mart gelince otomatik olarak yaş haddinden sistemin dışına kalıyorsunuz. 2-3 gün sonra sistem sizi kadrodan atıyor. Ben kadroluydum. Bu aşamada görevime fahri olarak devam ediyorum. Şu anda yurt dışındayım çalışmalarımı sürdürüyorum. Tek bir değişiklik oldu o da maaş almıyorum” dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduktan sonra Başdanışman olarak atadığı Etyen Mahçupyan, son dönemde yaptığı açıklamalarla gündemde.  Mahçupyan, son olarak "Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız" açıklamasıyla, çok tartışıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, devlet yetkililerinin 1915 olayları konusunda yurtdışından gelen "soykırım" açıklamalarına en sert şekilde tepki gösterdikleri dönemde, "Başdanışman" Mahçupyan'ın bu çıkışı dikkat çekti.  Ancak Mahçupyan'ın bu sözleri söylediği sırada, artık "Başbakan'ın Başdanışmanı" olmadığı ortaya çıktı.  Mahçupyan, 9 Mart 2015 itibarıyla Başdanışmanlık görevinden emekli olarak ayrıldığını açıkladı. 

9 Mart 1950 doğumlu olan Mahçupyan, “9 Mart gelince otomatik olarak yaş haddinden sistemin dışına kalıyorsunuz. 2-3 gün sonra sistem sizi kadrodan atıyor. Ben kadroluydum. Bu aşamada görevime fahri olarak devam ediyorum. Şu anda yurtdışındayım çalışmalarımı sürdürüyorum. Tek bir değişiklik oldu o da maaş almıyorum” dedi.

"SOYKIRIM" DEMESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun "20. Yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" açıklamasından hemen sonra, Etyen Mahçupyan da bir internet sitesine yaptığı açıklamada,"Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız" demişti. 

Karar.com internet sitesine konuşan Mahçupyan'ın Papa’nın "soykırım" açıklamasına ilişkin olarak, “Vatikan, üzerindeki 100 yıllık psikolojik ağırlığı atmıştır. Neden 100 yıl sonra bu kelimeyi kullandı demektense tersten bakıp bu kadar sene nasıl direndi demek lazım. Vatikan çoktan böyle bir şey söyleyebilirdi. Ama söylemedi” ifadesini kullanmıştı

Hürriyet





Son Güncelleme: 16.04.2015 16:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol