İşte Ettiği Yemin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti... Yeni yönetim sistemine geçildi

09 Temmuz 2018 Pazartesi 17:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 16.43'te TBMM'de yemin etti ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin ardından yaptığı ilk açıklamada "Her şey gayet güzel oldu milletin önünde. İnşallah bundan sonraki daha güzel olur" dedi. Gazetecilerin "Size nasıl hitap edelim? Cumhurbaşkanı mı? Başkan mı" sorusuna ise "Başkan diyebilirsiniz" diye yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir'e geldi. Anıtkabir özel defterine 'Ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize söz veriyoruz' diye yazdı.

Erdoğan'ı taşıyan konvoya vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan’ı TBMM girişinden Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı törenle karşıladı. Erdoğan'ın aracına Meclis'e girdiği sırada güller atıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 16.43'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etti ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başlamış oldu.

Erdoğan'ın ettiği yemin şöyle: “Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

Yeminin ardından TBMM'de bulunanlar uzçun süre Erdoğan'ı ayakta alkışladı. Ardından İstiklal Marşı okundu.



ERDOĞAN: BAŞKAN DİYEBİLİRSİNİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'den ayrılırken gazetecilere ilk değerlendirmesini yaparak "Her şey gayet güzel oldu milletin önünde. İnşallah bundan sonraki daha güzel olur" dedi. Gazetecilerin "Size nasıl hitap edelim? Cumhurbaşkanı mı? Başkan mı" sorusuna ise "Başkan diyebilirsiniz" diye yanıt verdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol