İŞTE ERDOĞAN'IN İHSANOĞLU TAKTİĞİ!

Ak Parti kurmayları, İhsanoğlu’na karşı Erdoğan’ın bakın hangi taktiği uygulayacağını anlattılar.

19 Haziran 2014 Perşembe 10:55
İŞTE ERDOĞAN'IN İHSANOĞLU TAKTİĞİ!

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu adaylığı kesinleşinceye kadar yok sayacak. AK Parti'nin etkili bir ismi, “Başbakan çatı adaya karşı ignore (yok sayma, görmezden gelme, önemsememe) politikası izleyecek” dedi.

 
Milliyet'ten Şabnem Hoşgör'ün haberine göre; sözkonusu politikanın benimsenmesinde kamuoyuna çatı adayın ciddiye alınmadığı mesajını vermenin yanı sıra İhsanoğlu’nun adaylıktan çekilebileceği beklentisinin de etkili olduğu öğrenildi.
 
Cemaat iddiası
 
İktidar kurmayları İhsanoğlu’nun adaylığının, “siyaset mühendisliği ürünü” olduğunu savunurken, projenin arkasında cemaat ve uluslararası güçlerin olduğu düşünülüyor.

Bu nedenle yapılan açıklamalarda İhsanoğlu’nun aday olması halinde Erdoğan’ı, “zorlayacak bir rakip olamayacağı” vurgulansa da, özel sohbetlerde çatı aday konusunda daha temkinli değerlendirmeler yapılıyor. Ak Parti kulislerinde, yürütülen “proje” çerçevesinde Köşk seçimleri sürecinde yeni komploların yapılabileceği de iddia ediliyor.
 
‘Siyaset terletir’ mesajı
 
Ayrıca Ak Parti kurmayları, siyaset dışından bir isim olarak Türkiye’nin en kritik seçiminde aday olma, “cesaretini” gösteren İhsanoğlu’nun, “siyasetin cilvelerine” hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak şunları ifade ettiler:
 
“Siyaset de terletir. Her insanın defoları vardır. Bu defolar siyaset dışındayken görülmeyebilir, konuşulmayabilir ama siyasete adım atınca bunlar insanın önüne konulmaya başlar. Siyasetten gelmeyen, taban gücü olmayan bu sürece dayanamaz. Bu kadar ağır taarruz altında belki de adaylıktan vazgeçmeyi düşünme noktasına gelecek. Umarız adaylıktan vazgeçmez ve bu yarış galibi belli şekilde gerçekleşir” dediler.
 
İsim yok, itidal, istikrar çağrısı var
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) iş dünyasıyla bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıya, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça katıldı. Yeni TÜSİAD Başkanı’nın Erdoğan’la ilk kez bir araya geldiği toplantıda olası cumhurbaşkanı adayları konuşulmazken, işadamlarından “seçim sürecinde tansiyon yükselmesin, istikrar bozulmasın” uyarısı geldi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.06.2014 11:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol