İŞTE ERDOĞAN-ÖZKÖK GÖRÜŞMESİ!...

Cüneyt Arcayürek ; ' Erdoğan - Özkök ' Görüşmesini Kaleme Aldı ...

15 Haziran 2012 Cuma 16:00
İŞTE ERDOĞAN-ÖZKÖK GÖRÜŞMESİ!...
70 Dakikalık ‘ Nezaket ! ’
Başkent sıcaktan kavruluyor: 37 derece!
Siyasal gündem yakıyor derken; Genelkurmay Başkanı iken şiir gibi geçindiğini söylediği, “hocam” diye
onurlandırılan emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün RTE ile 70 dakika süren ziyareti kafaları karıştırdı.
Hilmi Özkök ve Başbakanlık görüşmeyi “nezaket ziyareti” diye açıkladı ama daha önceki günlerden derlenen bilgilerin ışığında görüşmenin olası notları kulislerde şöyle özetleniyor:
RTE: Sayın General, nasıl geçiyor İzmir’de emeklilik günleriniz?
H. Özkök: Vallahi efendim, nasıl desem. Ufak bir bahçem var. Toprak eşeliyorum. Sebze yetiştiriyorum. Torunlarımla meşgul oluyorum.
RTE: Çok çok iyi yapıyorsunuz. Balyoz davasının sanıkları sizi tanıklığa çağırıyorlar.
HÖ: Ne gereği var efendim? Bu davada İlker Başbuğ ile Yaşar Büyükanıt dinlendi. Söz konusu 1. Ordu Plan Semineri’yle ilgili olarak kendilerine gelen raporlarda itiraz ve şikâyette bulunacak bir durum görmediklerini söylediler. Dolayısıyla bana ve Aytaç Paşa’ya bilgi veren komutanlar, tanık olarak konuştular. Bizim bilgilerimiz de onların verdiği bilgiler zaten. Bu durumda biz Yaşar Paşa’nın, İlker Paşa’nın söyledikleri dışında (tanık olarak çağrılsak mahkemeye) bir şey söyleyebilir miyiz?
RTE: Tanıklık yapmanızı ben de uygun görmem zaten. Zira, sanıklar size “Koskoca Genelkurmay Başkanı, komuta heyetinde birlikte olduğu bir komutanın veya komutanların darbe yapma hazırlığında olduklarını nasıl haber almaz” diye sorular yöneltebilirler. Saydığınız nedenlerle tanıklığı uygun görmediğinizi basın aracılığıyla duyurmanız çok yararlı oldu.
HÖ: Değil mi Sayın Başbakan?
RTE: Üstelik bir Genelkurmay Başkanı olarak, darbe hazırlıklarının size duyurulduğunu söyledikten sonra, darbe yapacak komutanlar hakkında neden soruşturma açmadığınız da sorulabilir mahkemede.
HÖ: Hâkimler böyle düşündükleri için tanık olarak bizleri çağırmaya ihtiyaç duymadılar.
RTE: Tanıklığa çağıran eski silah arkadaşlarınız, sizi “Söyle bakalım Hilmi Paşa. Bizler darbe yapacak insanlar mıyız?” diye sıkıştırabilirler. O zaman siz ya “Darbe yapacaklardı ama engelledim” diyeceksiniz ya da davanın seyrini değiştirecek ifade kullanarak, “Hayır ne darbe yapacaklarından haberim vardı ne de komutan arkadaşlarımın darbe yapacağına inanırım” demek zorunda kalırdınız.
Maazallah beraatlara neden olabilir bu ifade!
HÖ: Zaten 2009’da Ergenekon soruşturmalarını yürüten savcılara “Ne darbe hazırlığından haberim oldu ne de İstanbul 1. Ordu’daki seminerde hazırlandığı söylenen darbe senaryolarının içeriğinden” diye ifade verdim.
RTE: Bir çay daha?
HÖ: Siz de içecekseniz?..
RTE: Elbette! Dört yıllık uyumlu birlikteliğimizi çaydan niye esirgeyelim. (Kahkahalar). Nasıl bari; bahçede domates, ıspanak, marul, salatalık yetiştirebiliyor musunuz?
HÖ: Sağlığım açısından mevsimlere çok dikkat ederim. Davranışlarıma, konuşmalarıma… mevsimine göre… bazen domates, bazen hıyar, affedersiniz, salatalık yani...
RTE: Bana gelmeden önce İzmir’de balık lokantasında buluştuğunuz Yaşar Büyükanıt’la, hangi balıkları yediğinizi, neler konuştuğunuzu doğrusu medya gibi ben de merak ediyorum.
HÖ: Neler konuştuğumuzu tahmin edersiniz. Yemeğe gelince; önce birer porsiyon yalancı dolma. Sonra hafif yağlı tavada bir güzel pişmiş dil tadımıza layık dilbalığı yedik.
RTE: Yaşar Paşa’yla konuştuklarınızı medyaya anlatmak zorunda değilsiniz. Üstelik bu tür konuşmalar, benim Dolmabahçe’de, 28 Nisan muhtırasını yazıp Genelkurmay’ın internet sayfasında açıkladıktan birkaç gün sonra, zamanın Genelkurmay Başkanı Yaşar Paşa’yla saatlerce süren mezara götüreceğim konuşmamızın içeriğini açıklamadığım gibi… Sizlerin aranızdaki, hatta görevde iken benimle yaptığınız tarihi konuşmalar da mezara kadar…
HÖ: Hiç kuşkunuz olmasın Sayın Başbakan!
RTE: Bugünkü konuşmalarımız da mezara kadar…
HÖ: Elbette elbette.
RTE: Nezaket gösterip ziyaretime geldiniz. 70 dakikayla sınırladık.
Gelecek sefer ucu açık…
***
Velakin gizlenen ucu açık görüşmelere karşın asker davalarında tutukluluğun, tutuklamaların da hâlâ ucu açık!

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol