İŞTE BDP'LİLERİN KIRMIZI ÇİZGİSİ...

BDP Eşbaşkanı Filiz Koçali, Başbakan Erdoğan'a Kürt halkının kırmızı çizgisini açıkladı. Bu açıklama ortalığı karıştıracak.

15 Haziran 2011 Çarşamba 12:00
İŞTE BDP'LİLERİN KIRMIZI ÇİZGİSİ...

 BDP, Diyarbakır'dan Başbakan'a çağrı yaptı. Demokratik siyasete hazır olduklarını söyleyen Eşbaşkan Filiz Koçali, Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.


BDP Eşbaşkanı Filiz Koçali, Kürt sorununun çözümü yönünde muhatabın kendileri olduğunu belirterek, Kandil dahil bütün taraflarla görüşmenin önünün açılması için terörist Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan çıkarılmasını istedi. 

Öcalan’ın kırmızı çizgileri olduğunu kaydeden Koçali, “Demokratik siyasete de hazırız meşru direnişe de. Başbakan’ın karar verme zamanıdır” dedi. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekilleri, dün Diyarbakır’daki Sümer Park Resepsiyon Salonu’nda, Kürt sorununun çözümü korusundaki yol haritasını açıkladı. Toplantıya; Mersin’den Milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü, İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Mardin milletvekilleri Ahmet Türk, Süryani asıllı Erol Dora, Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır milletvekili Leyla Zana, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Şerafettin Elçi ile BDP Eşbaşkanları Filiz Koçali ve Hamit Geylani katıldı.

BAŞBAKAN KARARINI VERSİN

Milletvekilleri adına hazırlanan metni Koçali okudu. Koçali; Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun seçimlerden büyük bir zaferle çıktığını, yüzde 30 kadın temsiliyeti ile kadın temsili en yüksek grup olduklarını söyledi. Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, Filiz Koçali, “Bu tablo hükümetin en temel iddiasını ortadan kaldırmıştır. Temsiliyet tartışmalarına son noktayı koymuştur. Başbakan’ın, ‘benim 75 Kürt vekilim var’ sözü artık iflas etmiştir. Kıymeti harbiyesi kalmamıştır” dedi. “Artık Başbakan’ın da karar verme zamanıdır” diyen Koçali, balkon konuşmasında Başbakan’ın Kürt sorununu telaffuz etmeyerek umut vermediğini söyledi. Koçali, “Başbakan, çok açık bir şekilde Kürt sorununun çözümünde izleyecekleri politikayı Türkiye toplumuyla paylaşmalıdır” diye konuştu.

KADIKÖY'DE KUTLAMA

Koçali, bloğun oluşması yönünde büyük çaba harcayan Öcalan’ın çözüm için gerekli koşullara kavuşması yönünde de blokta bir karar ortaya çıktığını belirterek, “Bloğun bileşenleri ve onları destekleyen milyonların talebi de Öcalan’ın İmralı’dan çıkarılması, Kandil’in de dahil olduğu bütün taraflarla görüşmelerde bulunabilmesinin önünün açılması yönündedir. Hükümet tez elden bu halkın iradesine kulak vermelidir. Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu bilmeli ve savaş dili bir an önce terk edilmelidir” dedi. Bu arada, Emek Demokrasi Özgürlük Bloku’nun 36 vekille Meclis’e girmesi bugün İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’nda saat 17.00’de kutlanacak.

İMRALI'DA 15 HAZİRAN GÖRÜŞMESİ

İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve daha önce avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamada, "15 Haziran son tarihtir. 15 Haziran'dan sonra ya anlamlı bir müzakere dönemi başlar ya da büyük bir savaş başlar, kıyamet kopar" diye tehdit gönderen Abdullah Öcalan bugün İmralı'ya giden dört avukatı ile görüşecek.

Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın 15 haziran tarihine kadar anlaşma sağlanması için tanıdığı süre doldu. Bu sabah Gemlik'e gelen Abdullah Öcalan'ın savunmasını üstlenen avukatlardan Doğarn Erbaş, İbrahim Bilmez, Hakzan Sadak ve Fuat Coşacak, kimlik kontrolleri ve üst aramalarından sonra yanlarında getirdikleri gazete ve kitaplarla Tuzla Gemisi ile İmralı'ya hareket ettiler.

Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla 15 Haziran sonrası süreçle ilgili önemli görüşmeler yapması bekleniyor.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol