İŞTE BAYKAL VE SAV'IN KELLESİNİ İSTEDİĞİ İSİMLER

CHP yenileniyor mu yoksa başkalaşıyor mu? Kazan kaldıran parti içi muhalifler 6 ismi hedef seçti

22 Haziran 2011 Çarşamba 13:28
İŞTE BAYKAL VE SAV'IN KELLESİNİ İSTEDİĞİ İSİMLER

 CHP’de kurultay için harekete geçen Deniz Baykal- Önder Sav ikilisinin hedefinde şimdilik Kılıçdaroğlu yok. İkilinin hedefinde Kılıçdaroğlu’nun ‘Yeni CHP’sinin belkemiğini oluşturan isimler var.

Değişmek isteyen CHP'de eskiler taarruza geçti. Parti içi muhaliflerin kellesini istediği isimler Star gazetesinde yer aldı. İşte Kılıçdaroğlu'nun politikalarına yön verdiği iddia edilen o isimler ve söylemleri: 

GÜRSEL TEKİN

TEŞKİLATLAR VE DELEGELER ONDAN SORUMLU

Olağanüstü kurultayı toplayarak Parti Meclisi’ni (PM) değiştirmeyi planlayan muhaliflerin ilk hedefi, örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i PM’den elemek. Tekin’in yakında başlayacak olan ilçe ve il kongrelerinde yeni kurultay delegelerini kendine yakın isimlerden oluşturmasından çekinen Baykal ve Sav, bu nedenle öncelikle Tekin’in ismini çizmeyi amaçlıyor.

SENA KALELİ

‘ATATÜRK İLKELERİNİN BEKÇİSİ DEĞİLİM' DEMİŞTİ

Muhaliflerin hedefindeki ikinci isim , “Atatürk ilkelerinin ve Cumhuriyet’in bekçisi değilim, olmak da istemiyorum” diyen Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli. Bursa’da bir toplantıda sözkonusu cümleleri kullanan Kaleli, daha sonra da sözlerinin arkasında durduğunu söylemişti.

SEZGİN TANRIKULU

'YENİ CHP'DE KÜRT AÇILIMININ MİMARI

Kılıçdaroğlu’nun Kürt açılımı kapsamında partiye aldığı Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu da muhaliflerin hedefinde. Partinin yeni Kürt açılımının mimarı olarak bilinen Tanrıkulu yerel yönetimlerde özerklik açılımı nedeniyle eleştiriliyor.

SENCER AYATA

TSK SAVUNMA BAKANLIĞI'NA BAĞLANSIN ÖNERİİS YAPMIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata’nın hazırladığı Demokrasi Raporu da muhaliflerce eleştiri konusu oldu. Sivilleşmeyi esas alan raporda, Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması, askeri yargının sınırlandırılması önerileri yer alıyor.

BÜLENT KUŞOĞLU

TEKKE VE ZAVİYELER AÇILMALI

Baykal-Sav ikilisinin kurultayda üzerini çizeceği PM üyeleri arasında merkez sağ kökenli Bülent Kuşoğlu da yer alıyor. Kuşoğlu Tekke ve zaviyelerin birer üretim merkezi olduğunu ve bu tür kurumlara ihtiyaç duyulduğunu savunduğu için tepki toplamıştı. 

BİNNAZ TOPRAK

ATATÜRK ZAMANINDA DEMOKRASİ YOKTU

Eleştirilerin odağındaki bir başka PM üyesi ise İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Binnaz Toprak da yeni CHP’den söz ederken, “Evet Atatürk’ün kurduğu bir parti. Atatürkçü de bir parti. Ama şu da bir gerçek ki Atatürk’ün dünyasına baktığımızda 1920’lere mesela demokrasi yoktu” sözleriyle muhaliflerin listesinde yerini almıştı. Muhaliflerin listesindeki son isim de Fethullah Güln için ‘Fenomen’ diyen PM üyesi Muhammed Çakmak.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
doğan kaya 2011-06-22 15:04:59

YETR BE KARDEŞİM NEKADAR YÜZSÜZSÜNÜZ BU PARTİYE OKADAR ÇOK ZARAR VERDİNİZKİ CHP DE SİZE YER YOK YOK OLUN DEFOLUN ARTIK BU PARTİDEN SİZE CHP NİN İHTİYACIDA YOKTUR.SİZİNLE OLACAK BİR CHP KÖKTEN YOK OLSUN DAHA İYİ.