İŞTE BAŞBAKAN'IN AKADEMİ KONUŞMASININ DETAYLARI

Harp Akademilerinde, basına kapalı yapılan konuşmanın detayları belli oldu.

02 Nisan 2012 Pazartesi 10:06
İŞTE BAŞBAKAN'IN AKADEMİ KONUŞMASININ DETAYLARI

 Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada, “Demokrasi her kesintiye uğradığında ülkenin on yılları heba oldu. Bir kurumun mensubu olmak da hiçbir şahsa hukukun üzerinde olma hakkı tanımaz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 23 Mart’ta İstanbul’da Harp Akademileri Komutanlığı’nda verdiği konferansta, “Yakın tarihte, demokraside yaşanan kesintilere bakıldığında, hiçbirinden ülkenin kazançlı çıktığını görmedik. Her kesinti döneminde, ekonomi çok ciddi yaralar aldı, demokrasi sarsıldı, hukuk tartışılır hale geldi ve ülke on yıllarını heba etti” dediği öğrenildi.
“Hukukun herkes için geçerli olduğunu savunuyoruz” diyen Erdoğan’ın konuşmasına şöyle devam ettiği öğrenildi: “Hızla ilerleyen Türkiye’nin, aynı şekilde ilerleyen bir hukuk sistemiyle daha fazla refah ve güvenliğe kavuşacağına inanıyoruz. Hukukta suçun şahsiliği ilkesi vardır, bunu gözetmek lazımdır. Kurumları bağlamaz. Bir kurumun mensubu olmak da hiçbir şahsa hukukun üzerinde olmak hakkı tanımaz. Ülkeler yazılı anayasalar ve yazılı kanunlarla yönetilir. Hiçbir kişi, hiçbir kesim ve hiçbir zümre anayasa ve kanunların üzerinde, hukukun üzerinde değildir. Hukuk herkese eşit mesafede durduğu sürece adalet dağıtır.”
Terörle mücadele takdire şayan
Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa’da ‘Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti’ olarak tanımlandığına işaret eden Başbakan’ın, “Demokrasiden, hukuktan, laiklikten ve sosyal devlet ilkesinden sapmış bir Türkiye’nin çıkışı olamaz” sözlerine yer verdiği kaydedildi.
Erdoğan’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör karşısında sergilediği dirayet ve cesaretin takdire şayan olduğunu belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizi en güçlü şekilde desteklemeye, teşvik etmeye, tüm ihtiyaçlarını noksansız olarak karşılamaya devam edeceğiz” dediği vurgulandı.
Yüzümüz tüm dünyaya dönük
Erdoğan’ın, hükümet olarak son 9 yılda başlattıkları kalkınma seferberliği çerçevesinde savunma sanayi alanında kaydedilen ilerleme ve başarılara da geniş yer ayırdığı konuşmasında, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, barışa hizmet eden, caydırıcı bir güç olarak, göz bebeğimiz bir kurum olarak desteklemeyi sürdüreceğiz” sözlerine yer verdi.
Erdoğan’ın, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üye olma yolundaki hazırlıklarını kararlı biçimde sürdürdüğüne işaretle, “Yüzümüzün Avrupa’ya dönük olması, Doğu’ya, Güney’e, Kuzey’e sırtımızı dönmemiz anlamına gelmiyor” dediği öğrenildi.
Komutanlar da tam kadro dinledi
Erdoğan’ın, Harp Akademileri Komutanlığı’nda, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akan, öğretim elemanları, öğrenci subaylar ve misafir askeri personele hitaben yaptığı konuşma yaklaşık 40 dakika sürmüştü. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da basına kapalı olarak gerçekleştirilen konferansın dinleyicileri arasında yer almıştı.

TRT





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol