İşte Bahçeli'nin Erdoğan'a Teklifi!

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 30 Ağustos törenleri sonrasında baş başa görüştüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Adana’daki köprüyü konuştuğu gündeme geldi.

07 Eylül 2020 Pazartesi 13:56
İşte Bahçeli'nin Erdoğan'a Teklifi!

Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, bugünkü “Bir köprünün ismi üzerinden Cumhur İttifakı” başlıklı yazısında Adana’daki köprünün adının nasıl değiştiğini yazdı.“Hem isminin CHP'li belediye tarafından böylesi sığ bir siyasi emele alet edilmesinden rahatsız olan hem de Cumhur İttifakı'nın yıpratılması ihtimalinden rahatsız olan MHP lideri Bahçeli, önce dolaylı olarak sonra da 30 Ağustos törenleri sonrasında baş başa görüştüğü Başkan Erdoğan'dan özel bir ricada bulundu” diyen Bursalı şunları yazdı:

“Köprünün ismini Recep Tayyip Erdoğan olarak değiştirilmesini rica etti. Ancak; Başkan Erdoğan, bunu kabul etmek istemeyince başka iki alternatif daha sundu; Ya Adana'nın Kurtuluş Günü olan 5 Ocak Köprüsü ya da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapalım... Ve; iki liderin ortak kararı ile köprünün ismi Cumhur İttifakı'nın özüne de uygun şekilde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak, bizzat Başkan Erdoğan tarafından cuma günkü açılışta ilan edildi.”

MHP’Lİ BAŞKAN’DAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, kendi döneminde yapımına başlanan köprünün adının değiştirilmesini ise şöyle eleştirdi:“Bazı şeylerin ismini değiştirseniz de ruhunu değiştiremezsiniz. Hatta bizzat sahipleri o ismi değiştirse bile... Birşeylerin kağıt üzerinde değişmesi ruhunu revize edemez. Devlet Bahçeli ismi atılan temel ile birlikte söz konusu yapı var oldukça halkın dilinde daima var olacaktı.” 

huseyin-sozlu-tweet.jpg

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.09.2020 13:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol