İşte AKP'nin Sadece Bir Haftalık Kayırma Listesi!

Wushu Federasyonu Başkanvekilinin kızı Elif Akyüz’ün hem hakem hem sporcu olduğu turnuvada şampiyon olması, güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetim kuruluna girmesi, AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun tüm kızlarının ve kardeşinin Hitit Üniversitesi'nde işe alınması ve Bakan Soylu’nun torpili yazan gazeteciyi hedef alması… Hepsi bir hafta içinde gerçekleşti.

19 Haziran 2020 Cuma 12:56

AKP iktidarının torpil ve kayırmacılığına ilişkin haberler giderek artarken, sadece son bir haftaya sığan gelişmeler diyecek söz bırakmadı.

Türkiye Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz, Türkiye Wushu Kungfu Şampiyonası'na hem sporcu hem de hakem olarak katıldı.

Annesi hakem heyetinde yer alan Elif Akyüz, kendisinin de bulunduğu hakem heyetinin oylarıyla birinci seçildi. 

Kurallara göre bir sporcu, hakemlik görevi yaptıktan sonra bir yıl içinde herhangi bir turnuvaya katılamıyor, katıldığı takdirde de cezalandırılıyor.

Ancak söz konusu AKP bağı olunca hiçbir sorun yaşanmıyor...

AKP'li vekil kızını ve kardeşlerini üniversiteye yerleştirdi
AKP Çorum Milletvekili ve Ensar Vakfı eski başkanı Erol Kavuncu’nun tüm kızlarının ve kardeşinin Hitit Üniversitesinde işe alındıkları öğrenildi.

Kavuncu’nun kızlarından ikisinin üniversitede öğretim görevlisi olarak işe başladığı ortaya çıkarken, diğer kızının da üniversitede yüksek lisans yaptığı ve işe alınma sözünün verildiği iddia edildi. Ayrıca Vekilin kardeşi A. Kavuncu’nun da şoför olarak üniversiteye işe alındığı belirlendi.

Gazeteci torpil hikayesini yazdı, Soylu'dan tehdit mesajı geldi
Trabzon'da belediyede işçi kadrosunda işe başlayan Ali Ayvazoğlu, AKP'li isimle evlenmesinin ardından hızla yükselişe geçti.

Önce Ortahisar Belediyesi'nde kağıt üstünde özel kalem müdürü yapıldı. Daha önce turist rehberliği de yapan Ayvazoğlu'nun üst bir göreve getirilmesi için çalışma yapıldı. Trabzon'un 20 yıldır Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız görevinden alındı. Böylece Ali Ayvazoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine vekaleten başlatıldı.

2015'te Bahar Ayvazoğlu'nun milletvekili seçilmesinden sonra Ayvazoğlu da bu göreve asaleten atandı. Eşin Trabzon'da, milletvekilinin Ankara'da bulunması sorununu aşmak için formül bulundu. Ayvazoğlu, Trabzon'dan Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne atandı. Ancak bu görevde de uzun süre kalmayacağı, bakan yardımcılığı ya da genel müdürlüğe atanacağı ileri sürüldü.

Konuyu haberleştiren Sözcü yazarı Saygı Öztürk, haber sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alındı. Soylu, habere ilişkin yaptığı paylaşımda, "İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Beye minnettarız. Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.06.2020 13:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol