İRAN'DAN PKK'YA BÜYÜK DARBE!

Terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik operasyonlarını sürdüren İran, terör örgütüne bir darbe daha vurdu.

04 Temmuz 2011 Pazartesi 15:11
İRAN'DAN PKK'YA BÜYÜK DARBE!

 İran ordusuna bağlı topçu birliklerinin Kandil Dağı ve çevresindeki terör örgütü PKK/PJAK kamplarına yönelik aralıksız gerçekleştirildiği topçu ateşi sonucunda, aralarında örgüt sorumlusu Şıvan Nurettin Yusuf'un da bulunduğu 4 terörist öldürüldü, terör örgütüne ait çok sayıda silah ve lojistik merkezi de tahrip edildi. 



Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Hükümetin Sınır Savunma Birlikleri Komutanı Ahmet Fezledin, "Rudav" adlı internet sitesine yaptığı açıklamada, İran Ordusu'nun son bir hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki PKK/PJAK kamplarını bombaladığını belirterek, İran'ın bombardımanının sivil yerleşim yerlerine yönelik olmadığını vurguladı. İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bölge ülkelerinin "ortak sorunu" olan PKK/PJAK terör örgütüne karşı birlikte mücadele etmeleri gereğine dikkat çekerek, İran'ın terör örgütüne yönelik operasyonlarının aralıksız devam edeceğini vurgulamıştı. 



Bu arada, "PKK/PJAK'lıların İran'a kaçak yollardan alkollü içecek getirdikleri ve pazarladıkları" yönündeki ihbarların artması üzerine, güvenlik güçleri tarafından ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen operasyonlarda 3 örgüt mensubunun yakalandığı belirlendi. Yakalanan örgüt mensuplarının idam cezası ile yargılanacakları belirtiliyor. İran'da 2009 yılından bu yana terör örgütü PKK/PJAK mensubu 9 terörist idam edilirken, 18 terörist hakkında verilmiş idam cezası bulunuyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol