İNTERNET YASAĞINI FTULLAH HOCA MI İSTEDİ?

İnternetin filtrelenmesi girişimlerine tepkiler her geçen gün artarak devam ederken, Cumhuriyet gazetesi İnternet yasağını da Fethullah Gülen'e bağladı.

06 Mayıs 2011 Cuma 17:18
İNTERNET YASAĞINI FTULLAH HOCA MI İSTEDİ?

 Gülen'in de bir süredir internetin denetim altına alınmasını isteyen vaazlar verdiği vurgulanan haberde Gülen'in "İnternette zararlı yerlere ulaşmanın önü kesilmeli" sözlerine de vurgu yapıldı.  

Gazete, "Emir Büyük Yerden" başlıklı 1. sayfasından gördüğü haberin iç sayfalarında ise "İnternet'e F Tipi Tavsiye" söyleriyle yasağın sorumlusunun Gülen olduğunu yazdı. Haberde, Gülen'in "Ailelerin çocuklarını kitap okuma gibi farklı şeylerle meşgul etmesi gerekli. Onların internet evlerine (cafe) gitmelerini engellemesi gerekiyor. Kendi evlerine internet aboneliği alacaklarsa, mutlaka onun kontrolünü sağlamalılar" ifadelerine yer veriliyor.

OKYANUS ÖTESİ VURGUSU

Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in de bir süredir okyanus ötesinden internetin denetim altına alınmasını isteyen vaazlar veriyor olmasının dikkat çektiği vurgulanan haberde şöyle denildi:

"Gülen'in vaazlarında internetin denetim altına alınması için ortaya koyduğu gerekçeler ile AKP hükümetinin gerekçelerinin tamamen örtüşüyor olması 'internete F tipi müdahale yapılıyor' yorumlarını da beraberinde getirdi. Gülen'in son olarak geçen ay internete konan 35 saniyelik videosunda adeta internetin denetim altına alınması talimatı verir gibi konuşması dikkat çekti. Konuşmasında "Günümüzde bu bilgisayar oyunları filan. Bu internet kafeler filan buralarda olan şeyler, bu mevzunun da böyle bağlayıcı kanunu kuralı yok" dedi.

ANAHTAR ÖNERİSİ

"Ve insanlar da tahdit koyamıyorlar o mevzuda, belli anahtarlarla sadece girilmesi gerekli olan yerlere girme gibi bir tahdit getiremiyorlar. Çok ciddi problemler oluşuyor. Bağışlayın gayri meşru 'chat'leşmelerden alın da fuhşa münkerata gitmeye kadar."

Gülen, internetin denetim altına alınması için www.herkül.org isimli kendi internet sitesinin Bam Teli bölümünde 7 Aralık 2009'daki konuşmasında ise "İnternet bağımlılığı bir hastalık olarak dünya literatürüne girdi. İnternet üzerinden oynanan oyunlar çocuklarımızı da çok etkiliyor. Bu problemin çocuk sağlığına etkilerini ve aile ortamına yaptığı olumsuz tesirleri engellemek için başta aile olmak üzere eğitimci ve din görevlilerine ne gibi vazifeler düşmektedir?" sorusunu yanıtlarken, şunları dile getiriyor:

"Bu problemin çözümü, teknolojiye tamamen karşı çıkmak değildir. Asıl mesele; teknolojiye ve ürünlerine hâkim olup onları doğru şekilde kullanmaktır. Türkiye'deki birtakım psikologlar ve pedagoglar bu problemin üzerinde durmalılar. Onların ortaya koyduğu projeler RTÜK ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlara sunulmalı ve bir toplumu kurtarıcı müşterek planlar oluşturulmalı. En azından internette zararlı yerlere ulaşmanın önü kesilmeli; Milli Eğitim Bakanlığı ve RTÜK gibi kurumlardan vesika alınması sağlanmalı."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol