"İNŞALLAH GEBERENE KADAR DEVAM EDERLER"

Cezaevlerinde bir süredir devam eden açlık grevini desteklediklerini açıkladı: “ İnşallah geberene kadar devam ederler. Hatta...”

05 Kasım 2012 Pazartesi 14:40
BBP MKYK üyesi Ali Kurt ile BBP Amasya İl Başkanı Hasan Arslan’ın da katılımıyla Amasya'da bir restoranda düzenlenen kahvaltının ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, TBMM’ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı 'ihanet yasası' olarak değerlendirdi.
Başbakan Erdoğan’ın BDP’li belediyelerin PKK’ya para transfer ettiğini belgelediklerini açıkladığını anımsatan Bozok, “Peki sayın Başbakan, siz o büyükşehir belediyeleri yasasını çıkarttığınız zaman bir Osman Baydemir’i düşünsene. Daha fazla para aktarsınlar diye mi bu yasayı çıkartıyorsunuz? Daha fazla o bölgede söz olsunlar diye mi çıkartıyorsunuz? Yoksa o projeye hizmet olsun diye mi yapıyorsunuz bunu. Yani bu yasa çıkarsa Diyarbakır’ın tamamı il sınırları içerisinde güvenliği, ekonomisi her türlü şeyinden Osman Baydemir sorumlu olacak. Değerli arkadaşlar, böyle bir mantık olur mu? Bunu bilinçli bir şekilde yapıyorsun demek ki. Bir taraftan terör örgütü ile mücadele olacaksın hem de bir taraftan teröre büyük destekler sağlayacaksın. Biz diyoruz ki, bunların önce akarlarını kesin terörün durması için. Adam çıkıyor milli, manevi değerlerimize hakaret ediyor, küfrediyor. Ama İçişleri Bakanı, belediye başkanıyla ilgili en ufak bir inceleme başlatmıyor. Anadolu’nun başka yerinde belediye olsa anında müdahale ediyorlar. Gerekirse gece apar topar tutuklayıp nezarete götürüyorlar. Temenni ediyoruz ki bu büyükşehir yasası parlamentodan geçmez” diye konuştu.
Bozok, partisinin 29 ilde yaptıkları idam referandumundan yüzde 99 oranla evet çıktığını da hatırlattı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol