İNŞAAT FİRMALARI MI FİNANSE EDİYOR?

Yeniden başlayan Çocuklar Duymasin adlı dizi daha ilk bölümünde tartışma yarattı!

26 Temmuz 2017 Çarşamba 13:34
İNŞAAT FİRMALARI MI FİNANSE EDİYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Kanal D ekranlarında yayınlanan “Çocuklar Duymasın” isimli dizideki skandal ifadelerle ilgili dün soru önergesi verirken bugün de diziyi RTÜK’e şikâyet etti.

CHP’li Biçer'in konuyla ilgili diğer açıklamaları şu şekilde:

“Dev bir şantiyeye çevrilen İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta; hafriyat kamyonu ve beton mikserlerinin neden olduğu ölüm ve yaralama vakasının sayısını hepimiz biliyoruz. Dizinin karakterinin, hafriyat kamyonlarının trafikte yol açtığı sorunları görmezden gelerek, hafriyat kamyonlarının aldığı 30 canı önemsizleştirircesine konuşması üzerine dizinin ilgili bölümü için RTÜK’e şikâyette bulunarak dizinin yayından kaldırılmasını,yayıncısına da özür dilemesini ve yaptırım uygulanmasını talep ettim.

Eğer bu konuda gereken yapılmıyorsa bu dilin bilinçli bir seçim ve dille inşaat şirketlerine bir koruma sağlanmak istendiğini düşünmek hiç de zor değil. Hafriyat kamyonlarının şehir içinde dolaşımı nedeniyle yaşanan can kayıplarına rağmen hala hafriyat kamyonlarının şehir içinde dolaşımının normalleştirilmeye çalışılmasıyla nasıl bir amaca hizmet edilmek istendiği açık. Onlarca insanın ölümüne neden olan olayların bu şekilde normalleştirilmeye çalışılması her şeyden önce yakınlarını bu hafriyat kamyonu terörüne kurban vermiş ailelere,onların acılarına saygısızlıktır."

Konuşan adeta yandaş inşaat firmalarının sözcüsü

23 Temmuz'da ‘kentsel dönüşüm’ güzellemesiyle Kanal D ekranlarında yayınlanan Çocuklar Duymasın isimli dizide, Tamer Karadağlı’nın canlandırdığı Haluk karakteri, hafriyat kamyonlarının trafikte yol açtığı sorunlardan bahsedilmesi üzerine: “O kamyonlar olmasa sen öyle evlerde oturabilir misin ha! Alttan ısıtma, üstten soğutma olsun... O hafriyat kamyonları olmadan kentsel dönüşüm nasıl olacak? İnşaat sektörü ne olacak? O hafriyat kamyonlarının şoförleri de meraklı değil sizin o sosyetik sokaklarınızda, dar sokaklarda direksiyon sallamaya....” İfadelerini kullanıyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol