İNCE'NİN İMZASI MECLİSİ KARIŞTIRDI!

Milletvekili oylarıyla kabul edilen Danışma Kurulu önerisine CHP'li Muharrem İnce'nin de imza koyması tartışma konusu oldu.

01 Temmuz 2011 Cuma 14:21
İNCE'NİN İMZASI MECLİSİ KARIŞTIRDI!

 Milletvekili oylarıyla kabul edilen Danışma Kurulu önerisine CHP'li Muharrem İnce'nin de imza koyması tartışma konusu oldu.

Tutuklu vekillerin tahliye edilmemelerinin ardından CHP ve BDP'lilerin "Yemin boykotu", "Yemin etmeyen vekiller Meclis çalışmalarına katılabilir mi" sorusunu da gündeme taşıdı.

AİHM eski yargıcı, CHP Milletvekili Rıza Türmen yemin etmeden de vekillik faaliyetlerinin yürütülebileceğini savunurken TBMM Kanunlar Kararlar Dairesi, "Yemin etmeyen Meclis faaliyetlerine katılamaz" görüşü doğrultusunda uygulama başlattı. Daire, yemin etmeyen vekillerin pazartesi günü yapılacak TBMM Başkanlık seçimine katılamayacağını bildirdi.

TBMM UYGULAMAYI DELDİ

Ancak TBMM yönetimi, bu uygulamayı delecek bir uygulamaya imza attı. Gazete Habertürk'ün haberine göre başkanlık seçiminin yapılabilmesi için Meclis Genel Kurulu'nda okunup, Milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen Danışma Kurulu önerisine CHP adına Muharrem İnce de imza koydu. İnce'nin de imzasının bulunduğu önerinin kabul edilmesiyle TBMM'de Pazartesi günü seçim yapılması takvime bağlandı. Kararla, henüz yemin etmemiş bir vekilin imzasına dayanarak Meclis faaliyetlerinin yolu açıldı.

YEMİN ETMEYEN VEKİLLER DE OY HAKKI İSTEYECEK

Yemin etmeyen vekiller, bu uygulamaya dayanarak "oy hakkı" da isteyebilecek. Başkanlığın bu uygulamadan sonra yemin etmeyen vekile Meclis faaliyetlerine katılamama kuralını nasıl işleteceği merakla bekleniyor.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol