İNCE: SINIRLARIMIZ TEHLİKEDE

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: Türkiye Cumhuriyeti masa başı diplomasisiyle, sınırları cetvelle çizilen bir ülke değildir.

23 Temmuz 2013 Salı 11:27
İNCE: SINIRLARIMIZ TEHLİKEDE

 CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana ilk defa ciddi anlamda sınırlarının değişmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti masa başı diplomasisiyle, sınırları cetvelle çizilen bir ülke değildir” dedi.

İnce, Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İnce, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana ilk defa ciddi anlamda sınırlarının değişmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savunarak şöyle dedi: “Aradan onca yılda nerede ise iç savaş niteliği gösteren terör olayları (1970-1980) yaşamış olmasına, 30 yıldır bölücü terörle mücadele etmesine çok sayıda ekonomik kriz yaşamasına rağmen, ülke bütünlüğünü yönelik tehdit içinde bulunduğumuz zaman kadar etkili ve güçlü olmamıştır. Kuşku yok ki bunda AKP’nin Cumhuriyet devrimleri karşısında konumlanışının, ulusal devrimleri yadsıyışının büyük rolü olmuştur. Milli günlerin, milli bayramların itibarsızlaştırıldığı bir siyasal ortamı paylaşıyoruz.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin masa başı diplomasisiyle, sınırları cetvelle çizilen bir ülke olmadığını ifade eden İnce, “Bugün hedef tahtasına konulmak istenilen Cumhuriyetin temel nitelikleri, kuruluş sürecinde yaşanılan bu gelişmelerin ürünüdür. Hemen hepimizin benimsediği insanca yaşam ve daha çok demokratikleşme talebini, bu tarihsel arka plandan uzaklaşarak etnik, mezhepsel temellere oturtmak, bizim kabul edemeyeceğimiz bir gelişmedir” dedi.

“Bu ülke sokakta bulunmadı” diyen İnce, “Lozan Antlaşması, Orta Asya’nın içlerine sürülmek istenen bir milletin Kurtuluş Savaşı’yla vatanına nasıl sahip çıktığının uluslararası kabulüdür. O nedenle Lozan’a hezimet düşüncesiyle yakalaşan Yeni Osmanlılar olarak kamuoyunda adlandırılanlar Lozan’a giden süreci iyi okumalıdırlar. Tuttukları yolun yol olmadığını tarihsel gerçekleri tekrar tekrar hatırlayarak görebilirler. Lozan’a sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmaktır” diye kaydetti. (ANKA)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.07.2013 15:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol