İnce 'Devam' Dedi...

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kameraların karşısına geçti.

25 Haziran 2018 Pazartesi 12:20
İnce 'Devam' Dedi...

24 Haziran seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasının ardından CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kameraların karşısına geçti.

İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

-Beni kimse tehdit etmedi, edecek adam da anasının karnından doğmadı.

-Asparagas haberlerle başlayayım. Beni kimse tehdit etmedi. bunlar birkaç şizofrenin demesi. Ben Saray'a gitmişim falan. Birincisi bu. İkincisi 15 milyon yurttaşımız bize oy verdi. Birinci hadefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bunun için uğraşacağım. Bunun bilinmesi lazım. Bugünden sonra Ak Parti Genel Başkanı gibi davranmasın. 

-Bizlerin ve gelecektekilerin hayatını etkileyek bir seçim yaşadık. her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan damlamıştı. hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu seçinde hayır blokunun 16 seçimden geride bir oy alması açıklanmaya muhtaçtur. Sandıklarda usulsüzlük yaşandığını gördük.

Seçimde her sandıkta ıslak imzalı mühür bulunur. Bizim için geçerli olan bu sonuçlardır.

- seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

-En başta söyleyeceğim uygulanacak yeni rejimin Türkiye için büyük bir tehlike olduğudur. Bunu yaşayacağız ve bedelini birlikte ödeyeceğiz.

-Tam anlamıyla tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğe yönelik kaygılarımız olmaya devam edecektir. bu seçim sürecinde her 3 vatandaşımızdan birinin oyunu almış biri olarak bu güveni sürdüreceğim.

-Bize düşen seçimde birlikte yaşadığımız heyecanı inancı büyüyerek devam ettirmektir.

-Sorunların nedenleri olanlardan çözüm olmalarını beklemek mümkün değildir. 

-Beni aday yaptıran partime ve oy verenlere teşekkür ediyorum Eksiklikler yanlışlar bulunabilir. Bize düşen bunları düzeltmektir.

-Ülkemizin geleceği için hissettiğimiz kaygıları dünden daha fazla hissetmeye devam etmeliyiz. Benim gündemim Türkiye'dir 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Gençlerin payının yüksek olduğunu biliyorum.

- Razaman ayında beni meydanlarda yalnız bırakmayanlara o esnada çocuğunu uyuturken çocuğunu uyandırdığımız annelere teşekkür ediyorum. Aynı kararlılıkla çalışacağımı belirtiyor herkese teşekkür ediyoruım. Mücadelenin çok çeşitli yolları vardır. Bunun yolları bulunacaktır. Teşekkür ederim. Yüzde 8 lik farkın nedeni? Ben tek başıma CHP'ye akıl verecek insan değilim. Ortak akıl önemlidir. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece mücadelemi sürdüreceğim.

Açıklmaya niye bugüne kadar beklediniz?

Bir hatam oldu. İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça belirttim. Bunu haber yapacağını düşünmedim. İnsanların bu şekilde öğrenmesini istemezdim. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekirmiş düşünemedim.

Kameraların karşısına çıkacaktım. Hatta 5'e 10 kala YSK'nin önündeydim. FakatOy çalmışlar mıdır? Çalmışlardır. 10 Milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Bu palavradır.

Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?

Kılıçdaroğlu ile telefonda konuştuk yüzyüze gelmedik. Geleceğiz tabi ki

Oy veren 15 milyon'la birlikte yürümeye devam edecek misiniz?

Onlar istedikçe devam edeceğim. Durumu görmek istedim. İhtimal dahilindeydi. 50'nin altına düşmesi. Bunu görmek istedim. Diğer partiler az oy aldı. CHP'nin 77'den 41 yıl sonra daha 30 barajının üstünde yüksek bir oy almışız. Türkiye'nin nasıl daraldığını nasıl kuşatıldığını her birlikte göreceğiz. Buradan çıkışın sonucu bütün kesimlerden oy almışız. Türkiye'deki siyasi yalpazede kim varsa bize yansımıştır. 30'un içinde bütün partiler var. Hepimizin cumhurbaşkanı sloganının doğru bir slogan olduğunu gördük.

Meral Akşener'le görüştünü mü?

Hayır görüşmedim ama görüşeceğim.

Elinizde sonuçlar varsa burada sonuç belliyse tutanaklarda yenilmişseniz bunu kabul etmemek münkün değildir ki! Açık ara bir durum var. Bunu kabul etmek gerekir. Demokrasi bunu gerektirir. Yapacak bir şey yok. Galip gelmiştir. Galip geldiğini de kutlayamayacaksan yarışa girmeyeceksin. Yenilmişseniz, yenilmişsinizdir. Sokaklara çıkalım demek demokrasiye saygısızlıktır.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol