İnce: 2. Tura Kalsaydık Yenecek Miydik?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk kanalında 24 Haziran öncesi, gecesi ve sonrası dönemle ilgili açıklamalarda bulundu.

20 Temmuz 2018 Cuma 22:57

Didem Arslan'ın sorularını yanıtlayan İnce'nin oylar ve ikinci tur ile ilgili verdiği yanıt ise İnce'ye inanıp oy veren seçmenlerde şok etkisi yarattı.


'Oy çalınmıştır ama 10 milyon oy çalınmamıştır dediniz. Fakat seçimlerin 2. tura kalması için 1,3 milyon oy yeterliydi. Bu kadar da oy çalınmamış mıdır' sorusuna İnce, " Yani %49,9'a düştüğü zaman ikinci tura kalacak sizde gelip ikinci turda yeneceksiniz öyle mi? Bakın bakın ben bahane üretiyor değilim. Anlıyabiliyorum ne demek istediklerini. Fakat şu da doğru değil.Sonuçta yenildik mi biz?Başaramadık biz. Biz başaramadık." dedi. Aynı İnce seçim öncesi Ahmet Hakan'a yaptığı açıklamada ise," İlk turda her parti kendi adayını çıkarmalı. Çatı adayıyla olmaz. İlk turda her parti kendi adayını çıkarırsa ikinci tur garanti olur.İkinci turda ben kazanırım." demişti.

SEÇMENLERDEN BÜYÜK TEPKİ

Öte yandan bu açıklamaların ardından İnce'ye oy veren seçmenler ise sosyal medyadan bu açıklamadan sonra büyük tepki gösterdiler.

@vekilince o işi bitirdi @Haberturk 'de; ne yani %49.9 alsalardı ve seçim 2.tura kalsaydı biz mi alacaktık? dedi. Herhalde bundan sonra tekrar seçim olursa, 3-4 dönemde İnce ile gazlanıp, ince ince kaybedeceğiz.

@vekilince bir de çıkmış gene aday olacağım diyosun! rakibim ilk turda %49.9'a inse kazanacak mıydım diyosun?Sen bu soruyu soruyosan zaten KAZANAMAZSIN ! BU KAFAYLA KA-ZA-NA-MAZ-SIN ! Olma bi daha aday falan! Olma!

Geçiniz bu işleri YEMİYORUZ! İNCE %49,9'lu CÜMLESİNİN DE HESABINI VERECEK chp kitlesine !

Konuştuklarınızın çoğu, topu taca atma telaşındaki savunma oyuncusu taktikleriydi.
Ama "49.9 olsa, ikinci tura kalsa ne olurdu; gene kazanırdı" cümlenizin açıklaması yok. Böyle bir cümleyi ben diyebilirim, ama cumhurbaşkanı adayı söyleyemez.. @vekilince

Ya icti ya da içmedi..1.3 M oy mevzubahis sadece.10 M oy diyerek algi yapmasını kabul etmiyorum ben.Bugun de "49.9 olsa 2 turda kaybeder miydi yani" dedi..Ee secim öncesi hesaplarinda "Bu secim 2. Tura kalacak ben kazacacagm" diyordu.O gece büyük  hatalilar hem Chp hem Ince.

%49.9 alsalar belki 2.turda kazanacaklardı ama sen bizim umudumuzu mücadele ruhumuzu yedin bitirdin be @vekilince 

Mucadele ederek kaybetsek tekrar tekrar ayaga kalkar savaşırdık. Fakat sen o gece liderlik yapmadın. Yapamadın belki. Sen de haklısın.

Biz de seni fazla abarttık 

#İNCEdenmasallar Demeye dilim varmaz ama beni en çok yaralayan seçimin ikinci tura kalmamasını 10 milyon fark değil 1,5 milyon oy belirledi sorusuna %49.9 almış birinimi yeneceksiniz demesi oldu

Muharrem ince %49.9 oy alsaydı ikinci turda yine kaybedecektik dedi. Biz o gün bosuna ugrasmısız.

#İNCEdenmasallar kendisi bile inanmamış... Didem Arslan'ın seçmeniniz 10 milyon değil 1 milyon 300 bin oy ile ikinci tura kalamadınız diyor.@vekilince %49.9 ile ikinci tura kalsak gelip geçecek misin diyor?  Biz kime çalışmışız arkadaş! Gelip geçeceksin tabiki @vekilince

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol