İNANILIR GİBİ DEĞİL! GÖZ GÖREGÖRE...

TBMM’deki süt ürünleri ihalesini, okullara dağıttığı sütler için ‘’Bozuk’’ raporu verilen firma kazandı. Firma, AKP’li eski ilçe Başkanına ait...

25 Haziran 2013 Salı 11:27
İNANILIR GİBİ DEĞİL! GÖZ GÖREGÖRE...

 TBMM’ye alınacak süt ürünleri için açılan ihaleyi, okullara dağıttığı sütleri bozuk çıktığı öne sürülen firma kazandı. Gıda Tarım Bakanlığı, AKP’li eski ilçe Başkanına ait olan firmanın sütlerinin bozuk olmadığını savunurken, aksi yönde rapor veren Denizli Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarı ise kapatılmıştı. 

Aynı firmanın TBMM ihalesini da kezandığı CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesi üzerine ortaya çıktı. Önergeyi cevaplandıran TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Meclis için açılan ihaleye, 8 firmanın katıldığını, en ucuz teklifi veren firmanın ihaleyi kazandığını açıkladı. 

KESKİN’İN İDDİALARI
CHP Denizli milletvekili Adnan Keskin, süt dağıtımı sonrası okullarda öğrencilerin hastalanması üzerine konuyu TBMM gündemine getirmişti. Keskin, okullara Denizli’deki bir firma tarafından dağıtılan sütlerden alınan 63 numuneden 9’unun Denizli Gıda Kontrol Laboratuvarınca incelendiğini ve bozuk çıktığını açıklamıştı.

Keskin ‘’Bu firma, Başbakan Erdoğan’a açılışını yaptığı, AK Parti Denizli Merkez İlçe eski Başkanının da ortağı olduğu firmadır. Sütün bozuk olduğu resmi analiz raporuyla belirlenen firma, dağıtıma devam edecek midir?’’ diye sormuştu.

Soru önergesini cevaplayan Bakan Mehdi Eker ise alınan numunelerde insan sağlığına zararlı bir mikroorganizmaya rastlanmadığını, laboratuarın ise fiziki yetersizlik nedeniyle kapatıldığını açıklamıştı. Numuneler İzmir’de de incelenmiş ve 8’inin uygun olduğu, birinin ise steril olmadığı anlaşılmıştı.

‘’BOZUK DEĞİL’’
Firma da bir açıklama yaparak ‘’Sütlerimizde problem yoktur Denizli Tarım İl Müdürlüğüne bağlı laboratuar, AB’ye süt ürünleri ihracatı için FVO (Food and Veterinary Office) misyonunca yapılan denetimlerdeki analizlerin yanlışlığı ortaya çıkınca, Bakanlık tarafından mikrobiyal analizleri yapmada yeterli olmadığı gerekçesiyle kapatılmıştır. Bu analizde, ortamdan bulaşma riskine karşın, analizin yapıldığı ortamın steril ve fiziki şartlarının uygun olması gerekmektedir’’ demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.06.2013 11:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol