İmamoğlu: Belediyede Öyle Bir Lüks Var ki...

Ekrem İmamoğlu İBB'nin iyi yönetilmediğini, çok büyük israf ve lüks gördüklerini belirtti.

09 Mayıs 2019 Perşembe 09:46

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığını kazanan ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimi iptal etmesi nedeniyle mazbatası geri alınan CHP'li Ekrem İmamoğlu DW Türkçe için gazeteci Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı.

23 Haziran'da yeniden yapılacak İBB Başkanlığı seçimlerinde seçim sonuçlarını tersine çevirme girişimlerine karşı tüm tedbirleri alacaklarını ve hiçbir unsuru boşlukta bırakmayacaklarını belirten İmamoğlu, ikinci seçimin de 31 Mart seçim sonucunu teyit edeceğine inandığını söyledi.

'DEMOKRASİ SORUNU VARSA HEPİMİZ SORUMLUYUZ'

İmamoğlu, YSK kararı sonrasında Türkiye'nin bir diktatörlüğe dönüştüğü şeklindeki yorumları tasvip etmediği mesajı vererek "Bu kavramları bugün bu şekilde konuştuğumuz zaman birilerinin ekmeğine yağ süreriz. Çok net ifade ediyorum: Türkiye'nin insanı özgürlüğüne düşkündür, Türkiye'nin insanı asla diktayı kabul etmez, etmemiştir de. Bugün eğer Türkiye'de demokrasi sorunu varsa hepimiz sorumluyuz. Bir yerlerinde eksik yaptık demek ki, sıkıntı var. O bakımdan şu anda benim verdiğim mücadele tamamen odur. Diktatör, dikta rejimi vesaire tüm bu kavramlar şu an asla Türkiye'de konuşulmaması gereken kavramlar" ifadelerini kullandı.

İBB'ye Başkanlık ettiği 19 gün içinde belediyenin "iyi yönetilmediği, hem mali açıdan hem hukuk hem adil olma açısından birtakım sıkıntılar tespit ettiklerini, çok büyük bir israf gördüklerini belirten İmamoğlu, "Bazı tespit ettiğimiz unsurları zaman içerisinde toplumla da paylaşacağız. Toplum bilgilensin. Kendine ait bir varlığın nasıl yönetildiğini nasıl dağıtıldığını görmesi açısından bunlar önemli" dedi.

'ÇOK AŞIRI LÜKS VAR'

İmamoğlu belediyedeki israfla ilgili olarak "Araç sayısı, çalışanla ilgili pozisyonlanmalar çok enteresan, bir kişinin yapabileceği şeyi beş kişiye yaptırma gibi ortamların sağlanması… Ben belediye başkanı olarak 19 gün kendi aracıma bindim tek bir an bile bir koltuğuna oturmadım oradaki belediye araçlarının. Çünkü çok aşırı, çok lüks. Yani gereksiz. İBB'nin yakışan bir aracı olur, onun alternatifi başka aracı vardır, ama onlarca araca gerek yok yani" diye konuştu.

'HELALLİĞİMİ ALDIM, HİÇBİR ŞEYDEN KORKMUYORUM'

İmamoğlu "Tutuklanmaktan korkuyor musunuz?" şeklindeki soruya ise "Ben hiçbir şeyden korkmuyorum. Evden, çocuklarımdan, eşimden, annemden, babamdan, kardeşimden helallik alıp çıktım. Bunun anlamını, aslında ne demek istediğimi toplum anlıyor. Bu tür mücadeleler, toplumsal mücadeleler. Türkiye'nin bugünkü koşullarında ben hiçbir şeyden korkmuyorum. Korkuyla bu süreç yönetilemez zaten. Zerre kadar ruhumda korku yok çünkü şuna inanıyorum, doğruları yapma çabası içerisindeyim ve doğruları büyük oranda başardığımı düşünüyorum" yanıtını verdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.05.2019 16:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Kurtuluş Elibol 2019-05-09 15:47:03

BAŞKANIM DİYECEKSİNİZ EKREM BAŞKANIM. #HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Avatar
Comaristan 2019-05-09 22:47:24

82 milyon türk tayyip ve yandaslari icin, namusu ile alinteri dökerek vergi ödüyorlar.

Avatar
Burasi cok önemli 2019-05-09 22:49:02

Millet Hirsizligimizin farkina variyor!