'İKTİDARSIZ' MECLİS...

TBMM Genel Kurulu, yaz tatiline girdikten 42 gün sonra artan terör olaylarını görüşmek için CHP’nin çağrısı üzerine dün açıldı.

15 Ağustos 2012 Çarşamba 10:36
'İKTİDARSIZ' MECLİS...

 Ancak, İktidar Partisi ve MHP’nin, ‘olağanüstü toplantıya’ destek vermemesi yüzünden yeter sayı bulunamadı. 6 dakikalık toplantı, “Yuh olsun size” sözleri ve “Oslo değil, parlamento” pankartları eşliğinde kapandı. TBMM Genel Kurulu saat 15.00’de toplandı. Toplantıya BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile 9 BDP milletvekili de katıldı.

Yuh olsun size
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yoklama yapmadan toplantının açılmasını isteyerek, şöyle konuştu: “8 milletvekilinin Özel Yetkili Mahkemelerce tutuklandığı, bir milletvekilimin PKK tarafından tutsak edildiği bir parlamentoda ne yoklaması yapıyorsunuz? Milletvekillerinin özgür idaresi ile buraya gelme imkanı var mı ki yoklama yapıyorsunuz? Evrak memuru olan Başbakan’ın nöbetçisi olarak burada bulunuyorsunuz. Oslo’da, Kandil’le görüşme yapıyorsunuz ama Meclis’ten kaçıyorsunuz yuh olsun size” dedi.
Yakut, PKK’yı kınadı
Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, kendisinin içtüzük hükümlerini uyguladığını belirterek, “Bu sözleri teessürle karşılıyorum. Bu tür sözler sahibine aittir. Anayasa’ya göre yeterli çoğunluk sağlanamadığı için olağanüstü toplantı çağrısını yerine getirme imkanı yoktur. Ayrıca, Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasını da şiddetle kınıyorum” dedi. Oturumun kapatılmasına CHP’liler tepki gösterirken, BDP’liler salonu sessizce terk etti. CHP milletvekili Musa Çam ise “Oslo değil parlamento”, “Arkadaşımız Hüseyin Aygün’ü aramızda görmek istiyoruz” yazılı pankart açtı. Yaşananları sessizce izleyen Kılıçdaroğlu da açıklama yapmadı. 
Kapı aralığında bir AK Partili
Ak Parti ve MHP, PKK’nın gündemine alet olmamak için Meclis’in olağanüstü toplanmasına karşı çıkmıştı. 6 dakikalık toplantının sonunda CHP’lilerin itirazları sürerken, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gelişmeleri Başkanlık Divanı’nın arkasındaki bölümden başını uzatarak izledi. Genel Kurul salonu, 6 dakikalığına CHP, BDP, stenograflar ile basın mensuplarını konuk etmiş oldu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol