'İktidarın Derdi Oyların Sayılması Değil...'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "İktidar oyların sayılmasını istemiyor. İktidarın derdi, İstanbul'u elinden bırakmamak. Sahte delillerle sandıkta kaybettiği seçimi masa başında çalmak" dedi.

15 Nisan 2019 Pazartesi 17:28
'İktidarın Derdi Oyların Sayılması Değil...'

Öztrak'ın açıklamaları şöyle: 

Resmi işsiz sayısı 5 milyona yaklaştı. Gençler arasındaki tablo korkunç. Türkiye yangın yeri. İktidarın aklı İstanbul'da.

Geçersiz oyların yeniden sayımını istediler, yetmedi. İstanbul'da tüm ilçelerde oyların yeniden sayılmasını istediler. Neyse ki YSK bu talebi reddetti. Bu sefer iktidar Büyükçekmece'de algı oluşturarak seçimi iptal etme çabası içine girdi. Ama Maltepe'de sayımın geciktirilmesi için çaba sarf ediyorlar. İşi sayım yerinde kavga yaratma noktasına götürüyorlar. AK Parti ve MHP'nin derdi oyları saydırmak değil, süreyi uzatmak. Derdin üzüm yemek solmadığı derdin bağcıyı dövmek olduğu açık seçik ortada.

Bu can siparene vaziyette ama oy sayımları bitmesin diye uğraşıyorlar. YSK aldığı kararla Maltepede her iki seçim kurulunun ayrı ayrı toplanmasına karar verdi. Ama oyların baştan sayılması talebini reddetti. Ama seçim kurulu sayımların yeniden sayılmasına karar verdi.  Sandıklarda hile yapıldı şu yapıldı.. Bunların hiç biri doğru değil. Maltepe'de sandıkların yeniden sayılması işi yokuşa sürmektir. Şimdi de biz itirazımızı yaptık. İktidar oyları sayılmasını istemiyor. İktidarın derdi, İstanbul'u elinden bırakmamak. İstanbul seçimlerin bahane gösterip ekonomik krizi unutturmak. İktidarın derdi sahte delillerle sandıkta kaybettiği seçimi masa başında çalmak. Oy namustur dokundurtmayız, kazandığımız seçimi kaptırmayız. İstanbul'un başkanı İmamoğlu'dur nokta. Yapılacak  olan itirazların hukuki dayanağı yok. Hem yasalara hem eski kararlara aykırı süreç. Bu sadece işi geciktirmeye dönük bir yaklaşım. Ama bu çok ciddi zararlar veriyor. Bundan vazgeçin ülke gerçek gündemine dönsün. 13 binden fazla fark var.  

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol