'İktidarı Değil Devleti Destekliyorum'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Olağanüstü Genel Kurul talebinin reddi sonrasında yaptığı açıklamada istifa etmeyi düşünmediğini, 1,5 yıl sonra olağan genel kurul yapılacağını belirterek, "Kendine güvenen hodri meydan gelir, aday olur, seçilebiliyorsa seçilir” dedi.

09 Kasım 2019 Cumartesi 21:31

Küresel güçlerin bölgedeki hedefleri ve 15 Temmuz darbe girişimine değinen Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Hatay bizde olmasaydı Türkiye Doğu Akdeniz'de bugün yoktu. PKK 15 Temmuz öncesinde, istihbarat raporları yavaş yavaş açıklanıyor, Amanos Dağları'ndaki silahlı gücünü tam 10 katına çıkardı. Eğer Türkiye bir iç savaşa sürüklenseydi Maçka'dan İskenderun'a hattın doğusu uçuşa yasak bölge ilan edilecekti ve Türkiye'den Sevr Anlaşması'nın sözde büyük Ermenistan'ı, sözde büyük Kürdistan'ı koparılacaktı. Bunu dinlediklerinde gözü iktidar nefretiyle kararmış birileri yine inanmayacak. Ama çok inandıkları bir kaynak söyleyeceğim, iki hafta önceki İngilizlerin en prestijli dergisi Ekonomist'i açmalarını rica ediyorum, benim her söylediğime, 'Sen iktidarı destekliyorsun.' diyenler. Ben devleti destekliyorum."

"HİÇBİR SİYASİ PARTİDE HİÇBİR GÖREVE TALİP DEĞİLİM"
Feyzioğlu, başka bir soru üzerine de siyasi partilerle hiçbir ilişkisi olmadığını vurgulayarak, "Hiçbir siyasi partide hiçbir göreve talip değilim, hiç olmadım ve olmayacağım. Şu anda bir siyasi partiye mensubiyet yerine doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet etme imkanı vardır." diye konuştu.

Metin Feyzioğlu, altı okta yazılı olan ilkelerin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi olduğunu ifade ederek, Anayasa'nın 2. maddesindeki kuruluş temelinde yer alan milliyetçilik ilkesini anımsattı. Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Milliyetçiliği reddeden hiçbir düşünceyle benim yan yana gelmem dün de söz konusu olamaz, bugün de olmaz, yarın da olmaz. Net söylüyorum, Türk'lüğü, Türk milletini, içinde 'Türk' geçen kavramları kim, hangi pozisyonda olursa olsun reddederse benim onunla işim olmaz, olmadı zaten gördünüz. Milletin adını telaffuz edemeyenle işim olmaz. Eğer benim siyasi geleneğimi soruyorsanız siyasi partiyle izah etmeyelim. Siyasi geleneğim Mustafa Kemal Atatürk'ün anladığı ve hayatında uyguladığı şekilde Atatürk ilkeleridir. Bunlar Türk devriminin ilkeleridir. Atatürk'ün tanımladığı şekilde bir Türk milliyetçisiyim hem de sapına, ölümüne kadar. 'Türk milliyetçisiyim' dediğim için topa tutulacaksam bunu da mutlulukla karşılarım."

Merkezde bulunduğunu, solu da sağı da reddettiğini, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin üstün menfaatlerinin yanında olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, "Devlet saldırıya uğrar, devletin arkasındayım. Siyasi parti ayrımı yapmıyorum. Siyasi particilik beni ilgilendirmiyor. Doğruya 'doğru', yanlışa 'yanlış' diyorum. Ama bana, 'üslup değiştirdin mi?' derseniz, evet üslup değiştirdim." dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.11.2019 21:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol