İKTİDAR 'YASADIŞI' GRUPLAR KURMAYA BAŞLADI!

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, düzenlediği haftalık basın toplantısında, AKP iktidarının 'Reis'in Adamları' isimli yasadışı gruplar kurmaya başladığını belirterek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

12 Ocak 2018 Cuma 19:53

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında konuştu.

Saadet Partisi’nin Balgat’taki Genel Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısına 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde yer aldıkları iddiasıyla müebbetle yargılanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri de katıldı.

Karamollaoğlu, Hava Harp Okulu öğrencilerin müebbetle yargılamasına atıfta bulunarak, yetkililere, “Bylock’ta düştüğünüz hataya tekrar düşmeyin” çağrısında bulundu.

‘Reis’in adamları’ adında bazı yasadışı grupların kurulduğunu ileri süren Karamollaoğlu “Bu lakapla bizim Ali Aktaş’ı tehdit ediyorlar. ‘Geleceğiz canına okuyacağız’ diye. Bunun cumhurbaşkanı ile ne alakası var? Bylock Cumhurbaşkanının kendisinin icat ettiği bir mesele mi? Buradan Hükümete ve yetkililere çağrıda bulunuyorum; Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı derhal bu konuya eğilmeli. Türkiye bir eşkıya devleti değildir. Bunu yaparak Türkiye’yi bir kargaşaya sevk etmek istiyorlar. Bunun önüne geçecek olan da hükümettir. Bu ekipler kimlerse mutlaka açığa çıkarılmasını talep ediyoruz. 11 bin 480 kişi bylock meselesinden dolayı serbest bırakıldı. şimdi ise 30 bine yakın insanın aynı şekilde mağdur edilmiş olma ihtimali olduğu da ifade ediliyor. Ümit ediyoruz bu konular çok ciddi bir şekilde ele alınır ve mağduriyetler süratle giderilir” dedi.

Hükümeti ve yetkili makamları Bylock'ta düşülen hataya düşmemeye davet eden Karamollaoğlu şunları kaydetti: 

"Mağdur olmayan insanlar mağdurların halini kolay kolay anlamaz. Ama Sayın cumhurbaşkanı mağduriyetin ne olduğunu iyi bilir. Bir an önce bu mağduriyetlerin giderilmesini temmeni ediyoruz. İktidara da muhalefete de sesleniyorum; Zor bir dönemden geçiyoruz. Görüşler farklı olabilir. Bu bölünmemize sebep olmamalı kin ve nefretten kimseye fayda gelmez. Üslup mutlaka yumuşamalı. Kutuplaşmadan süratle kaçınmalıyız. Kucaklaşmanın çaresini yolunu aramalıyız. Gelecek günlerden ümitliyiz. Umuyorum ki bu verdiğimiz mesaj yerine ulaşır. Gençlerimiz çocuklarımız en kısa zamanda ailelerine kavuşur."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol