İKİ İSTİFA DAHA GELİYOR...

AK Partide istifacı vekil sayısı 8 oldu. Biri İstanbul diğeri İzmir milletvekili olan iki isim daha, istifanın eşiğinde..

01 Ocak 2014 Çarşamba 12:51
İKİ İSTİFA DAHA GELİYOR...

 AK Partide son dönemde istifa eden milletvekili sayısının 8'e ulaşmasından sonra, parti içinde iki yeni istifanın daha beklendiği öğrenildi. Biri İstanbul diğeri İzmir milletvekili olan iki isim de, istifanın eşiğine geldi. Parti kurmayları iki milletvekilinin ''Hizmet hareketine yakın durduklarını'' ve istifalarının şaşırtıcı olmayacağını vurguladılar. 

AKP'de dershane ve yolsuzluk tartışmaları nedeniyle üst üste istifalar yaşandı. İlk olarak Kütahya milletvekili İdris Bal, parti yönetimini eleştirince disipline verildi ve Bal istifa etti. İkinci istifa da Hakan Şükür'den geldi. Yolsuzluk operasyonu sonrası emniyette yapılan operasyon ise, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in tepkisine yol açtı. Ordu Belediye Başkan adayının belirlenmesi sürecinden de rahatsız olan Şahin de istifa etti. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın azledilmesi ve “Başbakan da istifa etmeli” çıkışı sıkıntıyı arttırdı. Bayraktar milletvekilliğinden de istifa etti. Burdur Milletvekili Hami Yıldırım da yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcının görevden alınmasını eleştirerek tepki koydu ardından da istifa etti.

Aynı tartışmalar sırasında Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga ve Erdal Kalkan da hükümet politikalarını eleştirdi ve disipline verildi. Bu vekiller de partiden istifa edince sayı 8'e yükseldi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.01.2014 09:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol