İKİ BAKAN'A DA ÖYLE SÖZLER SÖYLEDİ Kİ...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e öyle yanıtlar verdi ki...

04 Ocak 2012 Çarşamba 18:22
İKİ BAKAN'A DA ÖYLE SÖZLER SÖYLEDİ Kİ...

Kılıçdaroğlu'na Van'da Uludere'ye giderken helikopter tahsis edilmemesine Gürsel Tekin, "Çelik, AKP’nin sözcüsüdür. Kızının düğün davetiyesini devletin uçağıyla götüren Başbakan’ın yardımcısı olarak, anamuhalefet liderinin Uludere’deki taziyesine helikopter verilemez diyorsa, ya ar damarı çatlamıştır, ya da devlet adamı ciddiyetinden de, sorumluğundan da habersizdir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Atalay'ın bugün Kırıkkale'de Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamaları ise Gürsel Tekin; "Genel Başklanımızın liderliğine söz söylüyor. Demek ki, liderlik denilince Atalay'ın aklına, köstebeğe sahip çıkmak, damada devlet parasıyla gazete ve televizyon aldırmak, yolsuzluklara göz yummak, hukukun gücü yerine, gücün hukukunu koymak geliyor" dedi.
Hüseyin Çelik'in anamuhalefet liderine helikopter verilmemesine kılıf hazırladığını iddia eden Gürsel Tekin şunları söyledi; "AKP’nin sözcüsü Hüseyin Çelik yaptığı açıklamada, anamuhalefet partisi lideri olan Genel Başkanımıza tahsis edilen helikopterin hükümet talimatıyla geri çekilmesinin hem itirafını yapıyor, hem de Uludere’ye taziyeye gidecek Genel Başkanımıza helikopter verdirmemenin kılıfını hazırlıyor. Çünkü, sizin Başbakanınız, Genel Başkanınız, beraberlerinde eşleri Hanımefendi ile birlikte, devletin uçağıyla kızının düğün davetiyesini Ürdün Kralı Abdullah ile eşi Rania’ya götürmüş, elden teslim etmiştir. Bu gerçek ortadayken, öldürülen 35 vatandaşımızın yakınlarına taziyede bulunmak, onların acısını paylaşmak için Van’dan Uludere’ye gitmek isteyen Genel Başkanımıza tahsis edilmiş helikopteri geri çekmeyi savunan Çelik’in ya ar damarı çatlamış, veya devlet ciddiyetinden de, devlet adamı sorumluluğundan habersiz olması lazımdır."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin sözlerini şöyle sürdürdü; "Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’da yüzü kızarmadan Genel Başkanımızın liderliğine söz söylemiş. Bu bir yanıyla başından büyük laf etmek, çizmeyi aşmak, öte yandan alıştığının peşinden gitmektir. Atalay da, yardımcısı olduğu Başbakan’ı lider olarak gördüğü için başka lider tanımamaktadır. Demek ki liderlik denilince Atalay’ın aklına köstebeğe sahip çıkmak, damada devlet parasıyla gazete ve televizyon aldırmak, yolsuzluklara göz yummak, hukukun gücü yerine, gücün hukukunu egemen kılmak geliyor. Çok şükür bizim Genel Başkanımız, Atalay’ın lider diye bellediklerine benzemiyor, benzemeyecek."

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol