'HOŞUNA GİTMEYEBİLİR O ZAMAN...'

Başbakan Binali Yıldırım, şort giydiği gerekçesiyle hemşire A.T.’yi tekmeleyen Abdullah Çakıroğlu için ilk kez konuştu.

22 Eylül 2016 Perşembe 18:30
'HOŞUNA GİTMEYEBİLİR O ZAMAN...'

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da bir erkeğin bir kadına “şort giydiği” bahanesiyle saldırması hakkında ilk kez konuştu. Hürriyet'ten Ahmet Hakan’a konuşan Başbakan Yıldırım, saldırganın “normal biri olmadığını” savundu. Eğer bu durum erkeğin hoşuna gitmediyse “mırıldanabileceğini” söyledi. Yıldırım'ın açıklaması şöyle: 

Ben onun normal bir adam olduğunu düşünmüyorum. Normal biri değil. Çünkü normal bir insanın yapacağı bir iş değil yaptığı. Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın... Bu adamın geçmiş kayıtlarına bakılırsa bir tıbbi sorunu olduğu çıkacaktır. Hal ve hareketlerinde de bir gariplik var. Gülüyor mülüyor.

Saldırganın önce serbest bırakılıp sonra tutuklanmasını da yorumlayan Başbakan Yıldırım, adalet sisteminde sıkıntı olduğunu, kararların toplumsal tepkiye göre değil, kanuna göre verildiğini söyledi. Başbakan Türkiye’de yaşam tarzıyla ilgili kaygıların 15. sırada geldiğini de söyledi.

Başbakan Yıldırım’ın konuşması şöyle:

"Bizim adalet sistemimizde de bir sıkıntı var. İşe kitabi bakılıyor, işin toplumsal tarafı nedir, toplumdaki karşılığı nedir düşünülmüyor. Kanuna göre birisine fiili bir saldırıda bulunmanın durumu nedir, ona bakılıyor. Sonra düzeltiyorsunuz ama düzeltme hasarı ortadan kaldırmıyor.

Türkiye’de yaşam tarzıyla ilgili kaygılar, bir sıralama yapsanız 15’inci sırada gelir. Türkiye gerçekliğiyle alakası yok. CHP’nin yegâne sermayesiydi bu ama bitti. İnsanların önceliği terör, ekonomi, işsizlik, gelir dağılımı sorunu…"

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol