HEYKELİ İÇİN BAKIN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

13 Eylül 2017 Çarşamba 13:22

 Erdoğan, "Bazı belediyelerimiz şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Heykel değil hizmete yönelik eserler diksinler. " diye konuştu.  

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

"Şimdi önümüzde yeni bir seçim yeni bir imtihan var. 2019 seçimlerinde sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliğinde değil belediye başkanlığı seçimlerinde de asgari yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu bir hedeftir. AK Parti belediyelerinin hizmet kalitelerini diğer belediyelerle kıyaslamak mümkün değildir. Aksi halde yaptıklarımızın yarısına bile ulaşamazdık. Gerçekten de tıpkı hükümette olduğu gibi belediyecilikte de rakiplerimizle değil kendi kendimizle yarışıyoruz. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Anamuhalefetin başındaki zat daha yeni ne diyor, ‘artık kavgaysa kavga’ diyor. Hale bak. Sizin hayatınız zaten bu milletin değerleriyle, bu milletin kutsallarıyla kavgayla geçti. Bu zat kendi milletini, kendi devletini yabancılara şikayet ederek siyaset yapmayı alışkanlık haline getirdi.

Düşmanlığı fitneyi kendisine yol edinenlerle kavga etmekten hiçbir zaman kaçmadık. Kaçmayız bunu da söyleyeyim. Zira biz insanlara akıllarının alacağı dilden konuşmasını da biliriz.

RABİA İŞARETİ

Değerli arkadaşlar dikkat ediyorum Rabia işaretini hala bilmeyenler, öğrenemeyenler var. Her siyasi hareketin bir işareti var. Bu bizim işaretimiz. Herhalde Mahir bey bunu yazılı olarak göndereceksiniz.

Ey Kılıçdaroğlu, işte silahlı İHA’ların yaptığı iş bu vatana ihanet eden teröristleri imha etmektir. Siz bir gün başka konuşacaksınız bir gün başka konuşacaksınız. Siz gökkuşağı gibisiniz. Renkten renge giriyorsunuz. Bu milletin evlatlarını şehit edenleri savunanlar bu milletin oyunu alamazlar. Benim Mehmetçiğimi şehit edenleri yok etmek bizim görevimiz değil öyle mi? Sonra da neymiş 4 yılda terörü bitirecekmiş. Sen kimsin ya. Sen SSK Genel Müdürü’yle neyi nasıl bitirdiğini gösterdin zaten.

Şurada bir S400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler ya. Ne olacaktı, sizi mi bekleyeceğiz? Biz de tedbirlerimizi alıyoruz ve alacağız. 

HEYKEL TEPKİSİ: 'DUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜM'

Burada bir şeyi söyleyeceğim. Bazı belediyelerimizde, sayısı gerçi çok fazla değil. Şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok çok üzüldüm. Değerli arkadaşlar, bir defa bu bizim değerlerimize terstir. 

Ben ne heykelimin dikilmesini istiyorum, ne masklar yapılmasını istiyorum, ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, bir defa bunları kaldırttık. Bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler. Heykel değil hizmete yönelik eserler diksinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bir defa bilmemiz lazım. Asla bu yola, hiçbir arkadaşım böyle bir yanlış yaptılar. Bundan sonra kimse de bu yola tevessüle etmesin.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.09.2017 13:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol