HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Herkesin aklını başına alması, düşünmesi ve eğer 'acılar dinsin, kan dursun' deniyorsa, üstüne düşeni yapması gerekir” dedi.

10 Ocak 2013 Perşembe 14:29
HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN...

 Cumhurbaşkanı Abdullan Gül, ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Özel uçakla Konya yolu üzerinde bulunan Hava Meydan Komutanlığına iniş yapan Abdullah Gül, yoğun güvenlik önlemleri altında ilk olarak Afyonkarahisar Valiliğini ziyaret etti. Gül, ziyaret öncesi valilik önünde bekleyen halkı selamladı. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yoğun ilgi gösterip karanfiller verdi. Gül daha sonra vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Ziyarette Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Afyon Kocatepe’nin önemine değinen Cumhurbaşkanı Gül, şehrin çetin kışlarının meşhur olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar’ın son yıllarda ekonomik canlılığı ile Türkiye ve dış ülkelerinin dikkatini çektiğini belirten Gül, “Ekonomik başarılarıyla gurur duyduğumuz bir şehrimiz. Daha önce siyasi hayatımda gelip gittiğim bir il. Bugün havadan şehri gördüğümde ne kadar geliştiğini fark ettim” dedi.
"TERÖRLE MÜCADELE TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ MESELESİ"
Terörün Türkiye’nin en büyük meselesi olduğunu hatırlatan Gül, “Terörle mücadele Türkiye’nin birinci meselesi; birliğimiz, bütünlüğümüz, ülkemizin geleceğinde en büyük tehdit. Terörü öncelikle gündemimizden çıkarmamız lazım. Bir taraftan acılar çekiliyor. Ülkemizin en önemli konusu ve geleceğimizle ilgili olduğu için ve coğrafyamızda zaman zaman terör örgütü başka ülkeler için de taşeronluk yaptığı için bu konuyu gündemimizden çıkarmak zorundayız. Birinci gündemimiz bu. Terörü gündemden çıkarmak ve bitirmek için birçok yöntem kullanılıyor. Şüphesiz ki karşınımıza silahla çıkana daha güçlü silahla karşılık verilir. Onun için hiçbir zaman karşımıza silahla çıkana boyun eğmedik. Bu yıllardır böyle devam ediyor. Bunun herkes tarafından bilinmesi gerekir” diye konuştu.
"BU SÜRE İÇERİSİNDE ROL ALANLAR NE YAPMALARI GEREKTİĞİNİ BİLİYOR"
İmralı süreci hakkındaki soruya Gül, “Geleceğimizi böyle tehdit eden konuyu gündemden çıkarmak için farklı yöntemler deneniyor. Şimdi şahit olduğumuz yeni bir çalışma var. Bu süre içerisinde rol alanlar ne yapmaları gerekiyorsa onu biliyor. Dürüst davranır ve yapmaları gerekenleri yaparlarsa o zaman bu acılar sona erer. Devlet olarak amacımız Türkiye'nin önündeki bu büyük konuyu yok etmektir. Birliğimize zarar vermeyecek şekilde politikalar takip edilir. Öncelikle eli silahlı insanların ve onlara talimat verenlerin yapması gerekenleri yapması gerekir. Bunlar gerçekleşirse ümit ederim huzur gelir ve herkes de bu beladan kurtulmuş olur. Türkiye'de herkes konuşabilir ama biraz da konuşmaması gerekenler var, konuşmak yerine iş yapması gerekenler var. Bakalım bir samimiyet varsa ortada bunu da görürüz” dedi.
Devletin kurumlarına herkesin güvenmesi gerektiğini belirten Gül, “Bizim birliğimiz, bütünlüğümüz hiçbir zaman tehdit altında tutulamaz. Bugün bölgemizdeki olaylar maalesef bazılarını yanlışa sevk edebilir, bazıları bunu fırsat olarak görebilir. Bölge ülkeleri bundan sonra da terör örgütlerini taşeron olarak kullanmak isteyebilirler. Herkesin aklını başına alması ve düşünmesi lazım. Acılar dinsin istiyorlarsa herkesin üzerine düşeni yapması lazım" ifadelerini kullandı.
ÖZAL'IN ÖLÜM RAPORU
8 Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm raporuyla ilgili soruya da Gül, “Cumhurbaşkanı olarak ben üzerime düşeni yaptım, DDK'yı görevlendirdim. Artık yargıya intikal etti iş. Rahmetli Özal'ın kabri açıldı. Vaktiyle yapılması gerekenler o zaman yapılamadığı için, ki izahı da mümkün değil, bu kadar sene sonra gerçekleştirildi. Bundan sonra bilim adamları, mahkemeler ve Adli Tıp gerekeni söyleyecek” diye cevap verdi.
Bölgedeki yaşanan gerginliklerle ilgili soru üzerine Gül, “Bölgemizde olağanüstü şeyler oluyor. Suriye'de, Irak'ta. Bölgede büyük bir istikrarsızlık var. Önümüzdeki yıllar bunun hemen durulmayacağı da gözüküyor. Türkiye olarak önceliğimiz kendimizi daha da sağlamlaştırmak, daha konsolide etmek. Bunları yaparken bize karşı kullanılacak oluşumlar söz konusu. Birinci önceliğimiz budur. Bu konulara herkesin yardımcı olması gerekir” ifadelerini kullandı.
Gül; daha sonra belediye, Garnizon Komutanlığı ve Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen cephanelik patlamasının meydana geldiği alanda incelemelerde bulanacak.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol